ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βροχή» οι μετατροπές εκκλησιών σε τζαμιά στην Τουρκία – Ο Γιαϊτζί θέλει την «Γαλάζια Πατρίδα» μέχρι την Παλαιστίνη

1 min read

«Τα τζαμιά μας είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας μας» – Ερντογάν: «Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας να προστατεύσουμε την πίστη μας, που είναι ο λόγος ύπαρξης μας, ενάντια σε αυτούς που λένε «θα σώσουμε την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες της» – Έτοιμο το HISAR-O

Πανίσχυρα πολεμικά πλοία του 6ου στόλου έχουν λάβει θέσεις γύρω από την γεώτρηση της Exxonmobil στην Κυπριακή ΑΟΖ με αποτέλεσμα στην Τουρκία να αρχίζουν να αυξάνουν οι φωνές απόστρατων που παραδέχονται πως ο διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει φέρει σε δυσχερή θέση του σχέδια της Άγκυρας.

Η Αθήνα συνεχίζει να διατηρεί σε εγρήγορση τις Ένοπλες Δυνάμεις της με τον Νίκο Χαρδαλιά να στέλνει μήνυμα αποτροπής από το Καστελόριζο

«Εδώ από το ακριτικό Καστελόριζο, κοντά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, απέναντι σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές απαντάμε με νηφαλιότητα, απαντάμε με ψυχραιμία. Ξεκαθαρίζουμε, ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού».

Την ίδια στιγμή με την τουρκική οικονομία να παραπαίει ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος το αναθεωρητικό του σχέδιο.

Ο συνοδοιπόρος του Αλί Ερμπας πρόεδρος της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας κομπάζει για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Ανδριανούπολη σε τζαμί μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα.

«Εδώ βρισκόμαστε στο μονοπάτι των προγόνων μας, έχουμε τζαμιά σε κάθε πόλη, χωριό και χωριουδάκι. Στο κράτος των Σελτζούκ, την Οθωμανική και σήμερα τη Ρεπουμπλικανική Τουρκία. Με τα 90 χιλιάδες τζαμιά μας, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να προσευχόμαστε και να συμβάλλουμε στη θρησκευτική τους εκπαίδευση. Τα τζαμιά μας είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας μας. Πριν από λίγους μήνες, επισκεφθήκαμε τις βαλκανικές χώρες. Όπου τα μάτια μας βλέπουν έναν μιναρέ, η καρδιά μας αρχίζει να φτερουγίζει. Όπου βλέπουμε τζαμί ή μιναρέ, είμαστε χαρούμενοι, πολύ χαρούμενοι. Τώρα, ανοίγουμε ξανά το τζαμί της Αγίας Σοφίας στην Αδριανούπολη για λατρεία. Είθε ο Παντοδύναμος Αλλάχ να ευλογεί και να του φέρει καλό» τόνισε χαρακτηριστικά.

  • Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας δηλώνει πως δεν θα αφήσει κανέναν να βγάλει τους μιναρέδες από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας να προστατεύσουμε την πίστη μας, που είναι ο λόγος ύπαρξης μας, ενάντια σε αυτούς που λένε «θα σώσουμε την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες της».

Την ίδια ώρα ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας απόστρατος ναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτζί ζητά τα όριά της να φτάσουν μέχρι την Παλαιστίνη λες και δεν υπάρχει η Κύπρος.

«Είναι σημαντικό οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας να καθοριστούν σε μια γραμμή που εκτείνεται από τη συμφωνία με τη Λιβύη έως τα σύνορά μας στην ΑΟΖ με την Παλαιστίνη».

Εν τω μεταξύ η πολεμική μηχανή της Τουρκίας συνεχίζει της προσπάθειες να αποκτήσει επαρκή αντιαεροπορική κάλυψη. Το αντιαεροπορικό σύστημα εγχώριας κατασκευής και σχεδίασης μεσαίου βεληνεκούς HISAR-O πραγματοποίησε με επιτυχία σύμφωνα με την Άγκυρα την τελευταία του δοκιμή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.