ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίντεο-ντοκουμέντο Έτσι κινούνται οι δουλέμποροι στον Έβρο

1 min read

Η ΕΡΤ μετέδωσε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο αποτυπώνει τις κινήσεις των δουλεμπόρων, οι οποίοι μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βάζοντάς τους ακόμα και σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διακινητές μέλη του κυκλώματος (ένα εξ αυτών εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές Αρχές) πρόσφεραν «πλήρη πακέτα» μεταφοράς και παραλάμβαναν τους ανθρώπους από δασική περιοχή για να τους πάνε σε διαμερίσματα στις δύο πόλεις.

Δείτε  Βίντεο-ντοκουμέντο ΕΔΟ

Στόχος ήταν από εκεί, να φύγουν αεροπορικώς για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για όσους προτιμούσαν την οδική διαφυγή, υπήρχε και η επιλογή των Σκοπίων και από εκεί μέσω Σερβίας να βρεθούν στη βόρεια Ευρώπη.

Οι παράτυποι μετανάστες έδιναν προκαταβολικά την αμοιβή στους διακινητές μέσω του συστήματος πληρωμών «Hawala» και κυμαινόταν για κάθε στάδιο μεταφοράς από 2.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό έναν Σύρο (και μέλη από το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τη Συρία), ήταν ένα αραβικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία προχώρησε σε 18 συλλήψεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση λαθροδιακίνησης.

Μετάβαση στην Πηγή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.