Τρ. Δεκ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υψώνει ανάστημα η Γαλλία: «Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει το NATO όσον αφορά την Τουρκία»

1 min read

Γάλλος αξιωματούχος έκανε έντονες παραινέσεις  προς το ΝΑΤΟ να μην κρύβεται για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία και τη συμπεριφορά της. «To NATO δεν πρέπει να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο όσον σχετικά με την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η Σύνοδος των ΥΠΑΜ της Συμμαχίας, όπου ο Γάλλος τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί: «Έχουμε γνωρίσει πολύπλοκες στιγμές στη συμμαχία, αλλά δε μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και δε μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να δούμε (το πρόβλημα), να το πούμε και να το χειριστούμε. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να έχει μια ειλικρινή συζήτηση με την Τουρκία και τη συμπεριφορά της».

Ο Γάλλος στάθηκε μεταξύ άλλων στη Λιβύη, στην αγορά των ρωσικών S-400 και τη στάση της Τουρκίας στον αμυντικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

Όσον αφορά τη Λιβύη μάλιστα, ανέβασε και τους τόνους: «Η απόφαση της Τουρκίας να στείλει και άλλα όπλα και Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη δεν συμβάλλει καθόλου στην επίτευξη της ειρήνης και στην πραγματικότητα ωθεί τη Ρωσία να αυξήσει την εμπλοκή της. Το τουρκικό ΠΝ χρησιμοποίησε τα σήματα κλήσης του ΝΑΤΟ για τη συνοδεία τουρκικών πλοίων, υπόπτων παραβίασης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ, προκειμένου να παραδώσουν όπλα στη Λιβύη».

Εξηγώντας τη δήλωση αυτή, ο Γάλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στο πλοίο Cirkin, το οποίο συνοδευόταν από τουρκικές φρεγάτες εν πλω προς τη Λιβύη και σε έλεγχο που επιχείρησε πλοίο του γαλλικού ναυτικού για να διαπιστώσει αν μεταφέρει όπλα, αυτές ενήργησαν επιθετικά εναντίον του. «Ήταν μια εξαιρετικά επιθετική πράξη και δεν μπορεί αυτή να είναι ενέργεια ενός συμμάχου που εργάζεται μέσα στο ΝΑΤΟ υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ».

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.