ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το αποτρόπαιο «πείραμα Κέντλερ»: Έδιναν άστεγα παιδιά σε παιδόφιλους ανάδοχους γονείς στο Βερολίνο

1 min read

Με ένα σοκαριστικό δημοσίευμα, η Deutsche Welle αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη περιγράφοντας το αποτρόπαιο πείραμα που διεξήχθη από τον καθηγητή ψυχολογίας Χέλμουτ Κέντλερ τη δεκαετία του ’70.

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό μεγαθήριο ενημέρωσης, στο «πείραμα Κέντλερ» που πραγματοποιήθηκε από ομάδα Πανεπιστημίου του Χίλντεσχαϊμ, διαπιστώθηκε ότι άστεγα παιδιά δίνονταν σε παιδόφιλους ανάδοχους γονείς για 30 ολόκληρα χρόνια. 

«Με τις ευλογίες» της υπηρεσίας παιδικής πρόνοιας

Ο Χέλμουτ Κέντλερ υποστήριζε με βεβαιότητα ότι οι παιδόφιλοι γονείς θα ήταν ιδιαίτερα τρυφεροί με τα παιδιά ενώ η σεξουαλική επαφή ανάμεσα τους θα ήταν… ακίνδυνη! Μάλιστα όλα γίνονταν «με τις ευλογίες» της εκάστοτε υπηρεσίας παιδικής πρόνοιας, και μάλιστα δινόταν στους ανάδοχους γονείς και χρηματικό βοήθημα για την ανατροφή των παιδιών. Επιπλέον, ο Χέλμουτ Κέντλερ είχε επαφή και επιτηρούσε τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών με τους παιδόφιλους γονείς για να καταγράφει στοιχεία για την έρευνά του.

Γνωστά πρόσωπα της ακαδημαϊκής κοινότητας

Η ιστορία που προκαλεί ανατριχίλα ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν δύο από τα άστεγα παιδιά, βρήκαν μετά από χρόνια το θάρρος να μιλήσουν και από τότε, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στο δίκτυο εμπλέκονταν εκτός από την υπηρεσία πρόνοιας και η ίδια η Γερουσία του Βερολίνου, ενώ στους ανάδοχους γονείς συμπεριλαμβάνονταν και γνωστά πρόσωπα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μεταξύ αυτών, μέλη του Ινστιτούτου Max Planck, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και του Σχολείου Όντενβαλντ στην Έσση το οποίο πλέον έχει κλείσει μετά το σκάνδαλο παιδοφιλίας που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικά χρόνια.

Σε βάρος του Χέλμουτ Κέντλερ δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη καθώς τα ευρήματα άργησαν να βγουν στην επιφάνεια, ενώ όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Γερουσία του Βερολίνου δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για τα ευρήματα της έρευνας του Πανεπιστήμιου του Γκέτινγκεν που δημοσιεύτηκαν το 2016.

Σήμερα, οι αρχές του Βερολίνου δεσμεύονται να δώσουν απαντήσεις και ερευνούν τη δράση του κυκλώματος παιδοφιλίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.