ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Τσουνάμι» ανατιμήσεων καίει τον οικογενειακό προϋπολογισμό Βαρύς αναμένεται ο φετινός χειμώνας

1 min read

Βαρύς αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας από το «τσουνάμι» ανατιμήσεων που αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις ήδη τσιμπημένες τιμές σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα ρεύμα, αλλά ακόμη και σε προϊόντα όπως ηλεκτρικές συσκευές 

Αυξημένη ήδη είναι η κίνηση στις λαϊκές αγορές καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας όπου οι νοικοκυρές φαίνεται να προτιμούν. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν τα απολύτως απαραίτητα πλέον, λίγο πριν μαζευτούν οι πάγκοι προκειμένου να πάρουν τα τρόφιμα σε όσο πιο χαμηλή τιμή γίνεται. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και στις ντομάτες αλλά και στα φασολάκια έχει καταγραφεί αύξηση έως και 80%, ενώ τα λαχανικά 21,5% και τα φρούτα 4,2%.

Το Newsbomb.gr αξιοποιώντας στοιχεία από το Παρατηρητήριο Καταναλωτή παραθέτει μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν αυξηθεί δραματικά από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ INFOGRAPHIC

Από τον Απρίλιο κιόλας, πολλές κατηγορίες τροφίμων έχουν πάρει την ανηφόρα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα, η φέτα να έχει παρουσιάσει αύξηση 39,1%, το γάλα (ενός λίτρου) 22,1%, ενώ το ψωμί έχει εκτοξευτεί κατά 33%.

Βασικά προϊόντα που δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι της νοικοκυράς και την καθημερινή διατροφή, όπως το ψωμί, το αλεύρι, το γάλα, το τυρί και το λάδι έχουν σημειώσει αύξηση πάνω από 20% τις τελευταίες 180 ημέρες, ενώ στα ύψη κινούνται και οι τιμές καυσίμων και τιμολογίων ρεύματος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.