ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εφιάλτης το κύμα ακρίβειας για τα νοικοκυριά!

1 min read

Έναν νέο οικονομικό Αρμαγεδδώνα έχουν μπροστά τους οι πολίτες, καθώς, πέρα από τους μαζεμένους φόρους που καλούνται να πληρώσουν τους επόμενους μήνες, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το τεράστιο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά.

Το τσουνάμι ανατιμήσεων θα αφορά σχεδόν το σύνολο των προϊόντων, το οποίο βάζει «φωτιά» σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ποτά, λογαριασμούς ρεύματος και καύσιμα.

psomi

Μεγάλο πλήγμα αναμένεται να δεχτούν οι πολίτες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, που έχουν ήδη βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, εξαιτίας των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά και των μαζεμένων υποχρεώσεων που έχουν μπροστά τους. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ελαφρύνει το «καλάθι» της νοικοκυράς, αλλά και τα τιμολόγια του ρεύματος, με την ανακοίνωση ενός έκτακτου πακέτου με μειώσεις φόρων, το οποίο θα αφορά κυρίως τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για το μέγεθος της ανακούφισης που θα προσφέρουν τα μέτρα στην κοινωνία είναι ήδη «ψαλιδισμένες», καθώς η αγορά ανησυχεί πως οι αυξήσεις δεν θα αποσυρθούν ακόμα κι αν ολοκληρωθεί ο κύκλος της παγκόσμιας αναταραχής.

Πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι οι καταναλωτές θα δουν άμεσα αυξήσεις τιμών σε περισσότερες από 30 κατηγορίες προϊόντων, που θα εκτροχιάσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Μάλιστα, οι ανατιμήσεις εκτιμάται πως θα γίνουν αντιληπτές (κάποιες έχουν ήδη γίνει) από τους καταναλωτές τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν θα μειωθούν τα αποθέματα στις αποθήκες π.χ. των σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων.

souper 2 scaled e1624245730102

Από την πλευρά της η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θεωρούν πως το φαινόμενο των ανατιμήσεων θα είναι παροδικό και δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις στην αγορά να μην είναι τόσο ισχυρές.

Η κυβέρνηση, οι φορείς και οι καταναλωτές θα αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία των ανατιμήσεων από την ανακοίνωση του πληθωρισμού για τον μήνα Αύγουστο, που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο, Παρασκευή. Ενδεικτικά, τα στοιχεία μπορεί να δείξουν αύξηση στο αλεύρι κατά 4,5%-5%, στο χαρτί υγείας 3%, στον ελληνικό καφέ κατά 4,5% και στα ζυμαρικά έως και 20%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.