Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τρελάθηκε ο καιρός: Χιόνισε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στη Σαχάρα!

1 min read

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια η πόλη που είναι γνωστή ως «Η Πύλη προς την Έρημο» μέσα σε ένα χρόνο καλύφθηκε από χιόνι τέσσερις φορές

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι μίας μικρής πόλης της Αλγερίας, όταν είδαν τους αμμόλοφους της Σαχάρα… χιονισμένους για δεύτερη φορά φέτος.

Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα 37 ολόκληρων ετών χωρίς χιονόπτωση, η οποία τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2016, η πόλη Άϊν Σέφρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, έχει δει χιόνι όχι περισσότερο από τέσσερις φορές όλες κι όλες.

Στις φωτογραφίες που έρχονται από την πόλη αυτή παιδιά παίζουν πάνω στους χιονισμένους αμμόλοφους, ενώ οι μεγαλύτεροι ποζάρουν στο χιόνι, προκειμένου να έχουν ένα ενθύμιο από το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Ενώ η χθεσινή χιονόπτωση ήταν ασυνήθιστη, τον προηγούμενο μήνα η πόλη καλύφθηκε ξανά από χιόνι για τρίτη φορά μέσα σε σχεδόν 40 χρόνια.

Το 2016, η πόλη που είναι γνωστή ως «Η Πύλη προς την Έρημο» βίωσε μία πυκνή χιονόπτωση μετά τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς, προκαλώντας χάος με επιβάτες να στριμώχνονται μέσα στα λεωφορεία, καθώς οι δρόμοι είχαν γίνει ολισθηροί από τον πάγο

Πέρυσι τον Ιανουάριο, έπειτα από μία ακόμη χιονόπτωση γονείς με τα παιδιά τους έφτιαχναν χιονάνθρωπους πάνω στην άμμο.

Πριν από τις τέσσερις αυτές συνεχόμενες -θα μπορούσε να πει κανείς- φορές, η τελευταία φορά που είχε δει χιόνι η Αϊν Σέφρα ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 1979, όταν χιονοθύελλα κύκλωσε την περιοχή για σχεδόν… μισή ώρα

Η Αϊν Σέφρα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Παρά το υψόμετρό της και τις πρόσφατες χιονοθύελλες είναι εξαιρετικά σπάνιο να χιονίσει στην συγκεκριμένη πόλη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.