ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικά F-16 εκτόξευσαν θερμοβολίδες για να γλιτώσουν

1 min read

είτε χάρτη

Πολλά νεύρα έχουν οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες θέλουν να πάρουν εκδίκηση για την ”Κemal Reis” αλλά δεν τα καταφέρνουν. 

Η πρώτη πρόκληση 

Στον αέρα συνεχίστηκαν οι προκλήσεις στο Κεντρικό Αιγαίο με σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16. Μάλιστα οι ελιγμοί και τα συνεχή επεισόδια μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16 ανάγκασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουρκικά αεροσκάφη να εκτοξεύσουν θερμοβολίδες (flares), ενώ ένα από αυτά φέρεται να γύρισε σχεδόν χωρίς καύσιμα, πετώντας ουσιαστικά με αναθυμιάσεις για να προσγειωθεί στο πλησιέστερο τουρκικό αεροδρόμιο.   

Η δεύτερη πρόκληση 

Τέσσερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ”σήκωσαν” χθες οι Τούρκοι στο κεντρικό Αιγαίο κυρίως και πολύ λιγότερο την περιοχή νοτιοανατολικά, όπου εξελίσσεται η ελληνοτουρκική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ”ψάχνουν” να βρουν με ανεπιτυχή αποτελέσματα του ”φονιάδες” του Αιγαίου, τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία κάνουν δύσκολη την ζωή των Τούρκων.

Το να εντοπιστεί όμως ο υπερσύγχρονος υποβρύχιος κυνηγός τύπου 214 ”Παπανικολής” δεν είναι μια εύκολη αποστολή που μπορεί να βγει εις πέρας από τα πληρώματα και τα συστήματα του CN-235 παρά μόνο ίσως από τύχη.

Οι ”αόρατοι” φρουροί των ελληνικών θαλασσών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τα ελληνικά υποβρύχια, αποτελούν εδώ και μία εβδομάδα τον μεγάλο πονοκέφαλο του Oruc Reis, αλλά και των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα νότια του Καστελλορίζου, πρωταγωνιστώντας σε έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμο.

Ουσιαστικά τα ελληνικά υποβρύχια είναι παντού σε αυτή τη νέα ελληνοτουρκική κρίση και ”σκανάρουν” αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κάθε κίνηση τόσο του τουρκικού σεισμογραφικού όσο και των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας.

πηγη pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media