ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Ζήτησε αεροπλανοφόρο από τους Βρετανούς και έφαγε «άκυρο»

1 min read

Την ίδια στιγμή που η Άγκυρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με εκθέσεις και άρθρα του ευρωπαϊκού Τύπου να χαρακτηρίζουν «ανεξέλεγκτο» τον πληθωρισμό, το φως της δημοσιότητας «είδε» ένα δημοσίευμα που αναφέρει τις συνομιλίες που είχε η Τουρκία με το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόκτηση αεροπλανοφόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποίησε το MiddleEastEye, φαίνεται πως η τουρκική κυβέρνηση πραγματοποίησε πέρσι συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για το ενδεχόμενο η Άγκυρα να προμηθευτεί την ένα νέο ή μεταχειρισμένο αεροπλανοφόρο.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που έχουν γνώση των συνομιλιών που έλαβαν χώρα, οι συνομιλίες των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο η Τουρκία να αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο αεροπλανοφόρο κλάσσης Queen Elizabeth ή έστω ένα παροπλισμένο, αλλά οι Βρετανοί αξιωματούχοι απέρριψαν αυτό το αίτημα.

Η μια πηγή πληροφόρησης δήλωσε ότι : «Οι Βρετανοί προσφέρθηκαν να πουλήσουν τα κατασκευαστικά σχέδια ενός αεροπλανοφόρου και να παρέχουν τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κατασκευής του στην Τουρκία».

Ωστόσο, οι συνομιλίες  φαίνεται να οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και έτσι η Τουρκία παρέμεινε με το πρόγραμμα ανάπτυξης του ελικοπτεροφόρου Anadolu, ο σχεδιασμός του οποίου βασίστηκε στο ισπανικό πλοίο αμφίβιων επιθετικών επιχειρήσεων SPS Juan Carlos I (L-61).

Με πληροφορίες από: Middle East Eye

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.