ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία: Σύλληψη Ρώσων δημοσιογράφων – Πώς εμπλέκεται ο συμπέθερος Ερντογάν

1 min read

Kινηματογράφησαν χωρίς άδεια μια εγκατάσταση παραγωγής drone, της οικογένειας Μπαϊρακτάρ, γαμπρού του Ερντογάν

Ητουρκική αστυνομία συνέλαβε την περασμένη Πέμπτη, δύο Ρώσους δημοσιογράφους του δικτύου ειδήσεων NTV στη Ρωσία, επειδή κινηματογράφησαν χωρίς άδεια μια εγκατάσταση παραγωγής drone, της οικογένειας Μπαϊρακτάρ (γαμπρού του Ερντογάν) κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό, ενώ η κράτηση των Ρώσων δημοσιογράφων παρατάθηκε για 3 ημέρες κατόπιν εντολής του γενικού εισαγγελέα. Η τουρκική εταιρεία Baykar ιδρύθηκε το 1984 και ανήκει στους συμπεθέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η εταιρεία παράγει τα αεροσκάφη Bayraktar TB2, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στρατιωτικά μέτωπα της Τουρκίας, από το Αιγαίο και την ανατoλική Μεσόγειο μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι υπεύθυνοι του καναλιού NTV στη Ρωσία επιβεβαίωσαν ότι ο δημοσιογράφος Αλεξέι Πετρούσκο και ο καμεραμάν Ιβάν Μίσκιν συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη και ότι δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν από τους δύο μέχρι σήμερα. «Μόνο ο Αλεξέι Πετρούσκο μπόρεσε να στείλει ένα σύντομο μήνυμα SMS λέγοντας ότι ‘για κάποιο λόγο εξακολουθούν να μας κρατούν. Αργότερα, δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν ξανά, δεν απάντησαν ούτε στις κλήσεις, ούτε στα μηνύματά μας’», δήλωσαν από το ρωσικό κανάλι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.