ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με κάρτες εμβολιασμού θα παρακολουθούν οι αρχές τους πολίτες – «Διαβατήρια» κορονοϊού ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

1 min read

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τη λεγόμενη «κάρτα εμβολιασμού» και «συλλογών εμβολιασμού».

Οι κάρτες εμβολιασμού θα χρησιμοποιηθούν ως ο πλέον απλός τρόπος για να γίνεται και να επαληθεύεται η παρακολούθηση των δόσεων του εμβολίου σύμφωνα με την Δρ. Kelly Moore.

«Όλοι θα εφοδιαστούν με μια τέτοια κάρτα την οποία θα μπορούν να βάλουν στο πορτοφόλι τους και η οποία θα αναφέρει τι δόσεις του εμβολίου έχουν κάνει και πότε θα είναι η επόμενη δόση. Ας το κρατήσουμε σε απλό επίπεδο, αλλά όλοι θα πάρουν αυτή την κάρτα», είπε η Moore.

Η ίδια είπε ακόμη ότι σε πολλά μέρη στις ΗΠΑ, οι «ασθενείς» θα ζητηθεί να δώσουν εθελοντικά τον αριθμό του τηλεφώνου τους, ούτως ώστε να μπορούν να λαμβάνουν γραπτό μήνυμα για το πότε και που θα πρέπει να προχωρήσουν στην επόμενη δόση του εμβολίου.

Κάθε κέντρο εμβολιασμού θα πρέπει να αναφέρει στον CDC (την αρμόδια αρχή για τις μεταδοτικές ασθένειες στις ΗΠΑ) αναφορικά με τις δράσεις του.

Όπως αναφέρει το CNN ο CDC δεν απάντησε εάν στις αναφορές που θα συγκεντρώνει θα περιέχονται όλες οι πληροφορίες για κάθε εμβολιαζόμενο ξεχωριστά.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν την προώθηση στα κέντρα εμβολιασμού 100 εκατομμυρίων συλλογών οι οποίες θα περιέχουν την κάρτα, μια βελόνα, μια σύριγγα, μια μάσκα και χαρτομάντιλα.

Όπως ανακοίνωσε ο Στρατός είναι έτοιμος να ξεκινήσει την διανομή των συλλογών από τη ν στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο» φως για τα εμβόλια του κορωνοϊο. σύμφωνα με την επιχείρηση η οποία ονομάζεται «Operation Warp Speed».

Βέβαια είναι θέμα χρόνου πότε οι κάρτες θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων καθώς είναι εύκολο να παραποιηθούν ή να πλαστογραφηθούν.

Σε τι θα χρειαστεί όμως αυτό; Στο ότι κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει μαζί του το κινητό τηλέφωνο για να αποδεικνύει το ιστορικό του εμβολιασμού του. Οι αεροπορικές εταιρείες κινούνται ταχύτατα προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά την Αυστραλία ήδη οι εταιρείες της Γαλλίας μιλούν ανοικτά για «διαβατήρια κορωνοϊού».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.