Τουρκική NAVTEX σβήνει από τον χάρτη την Κύπρο

Newskamatero

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι στη ΝΑVΤΕΧ 838/19, όπως αναφέρει το militaire.gr, όλη η ευθύνη για τη ναυσιπλοΐα ανήκει στο σταθμό της Αττάλειας.

Προσθέτει δε ότι όσα μηνύματα εκδίδονται από το σταθμό της Λάρνακας δεν έχουν καμία ισχύ αφού “η Κύπρος  που αναφέρεται στην Larnaca NAVWARN NR MA48-375 / 19 δεν είναι το αρχικό κράτος που  ιδρύθηκε το 1960.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος «Κύπρος» δεν έχει  καμία μορφή αναγνώρισης με βάση τις υποχρεώσεις της Τουρκίας  που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγύησης και τη Συνθήκη περί ιδρύσεως του 1960.

Οι προσπάθειες νομιμοποίησης των παρανόμων ισχυρισμών της κυβέρνησης της Ελλάδας μέσω του Larnaca NAVWARN NR MA48-375 / 19 είναι άκυρες και δεν θα γίνουν δεκτές ούτε από την Τουρκία”, καταλήγει η τουρκική Navtex.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Τραμπ Δεν κατηγορώ την Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία επειδή αγόρασε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνησή του να την αποβάλει από το πρόγραμμα παραγωγής των υπερσύγχονων μαχητικών αεροσκαφών F-35. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δεν […]