ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν ανυπομονούν για τη διάνοιξη του διαδρόμου του Ναχιτσεβάν

1 min read

Η Τουρκία αξιολογεί ήδη τα οικονομικά οφέλη εάν ανοίξει ο «διάδρομος Ναχιτσεβάν»

Η διάνοιξη ενός μεταφορικού διαδρόμου μέσω του Ναχιτσεβάν θα διευκολύνει τη μεταφορά εμπορευμάτων από την Τουρκία, όχι μόνο για το Αζερμπαϊτζάν, αλλά επίσης σε άλλες χώρες στο χώρο του Καυκάσου και αργότερα στην Κεντρική Ασίας.

Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξη του Μεχμέτ Χιλμί Καγνιτζί στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του τμήματος του Ικονίου, της Ανεξάρτητης Ένωσης Βιομηχάνων και επιχειρηματιών (MUSIAD) της Τουρκίας.

Ο Καγνιτζί εμφανίστηκε σίγουρος, ότι το άνοιγμα της μεταφορικής διαδρομής μέσω του Ναχιτσεβάν στις δυτικές περιοχές του Αζερμπαϊτζάν θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση του εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

«Ελπίζουμε, ότι ο διάδρομος μέσω του Ναχιτσεβάν θα αρχίσει να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη του εμπορίου είναι η έλλειψη άμεσης επικοινωνίας με τις μεταφορές. Το άνοιγμα του διαδρόμου Ναχιτσεβάν θα διευκολύνει τη ροή εμπορευμάτων στην περιοχή. Αυτός ο διάδρομος θα κάνει το εμπόριο πιο άνετο και επικερδές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Καγνιτζί.

Ποιά θα είναι η αντίδραση της Αρμενίας; Δημοσιεύματα τον Οκτώβριο υποστήριζαν, ότι ο Νικόλ Πασινιάν έχει ανάψει το πράσινο φως για τη διάνοιξη του διαδρόμου του Ζανγκεζούρ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.