ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

To σχέδιο του ΓΕΕΘΑ ”έπιασε στον ύπνο” τους Τούρκους: Ελληνικά μαχητικά σε Κρήτη-Κύπρο

1 min read

Σε πανικό βρίσκονται οι Τούρκοι, καθώς τρεις κινήσεις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Άγκυρα. 

Α: Η προσγείωση των μαχητικών από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα 
Β: Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο 
Γ: Η παρουσία ελληνικών & γαλλικών μαχητικών στην Κύπρο 

Η Άγκυρα αιφνιδιάστηκε και μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση τόσο στα ΗΑΕ, όσο και στην Γαλλία. Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως τα γαλλικά Rafale δεν έχουν καμία δουλειά στην Κύπρο, διότι το Παρίσι δεν ανήκει στις εγγυήτριες δυνάμεις! 

Η κίνηση-ματ του ΓΕΕΘΑ 

Το ΓΕΕΘΑ έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο πολλαπλής παρουσίας μέσω διαφόρων συνεργασιών από το δυτικό άκρο της ελληνικής ΑΟΖ, νότια της Κρήτης στο ύψος της Λιβύης, μέχρι την κατεχόμενο Αμμόχωστο, στην Κύπρο.

Στα δυτικά, νότια της Κρήτης ξεκινούν οι ασκήσεις με τα F-16 κι ένα ιπτάμενο τάνκερ που έστειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Σούδα, κατόπιν απευθείας συνεννόησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Εμιρατιανό ομόλογό του.

Ανατολικότερα βρίσκεται το μεγάλο τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα για αεροναυτικές ασκήσεις, αναγκάζοντας στην ουσία το Ορούτς Ρέις και τη συνοδεία του να βγουν εκτός της περιοχής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ταυτόχρονα, στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη η τετραμερής άσκηση Ευνομία, στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος. Εκεί, οι Ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν εκτός από μία φρεγάτα και με ένα ζεύγος F-16, κι έχει σημασία η παρουσία τους, διότι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο της Πάφου, όπου παρέμειναν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ενεργοποιώντας ουσιαστικά το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι Τούρκοι φαίνεται ότι όχι μόνο βραχυκύκλωσαν επιχειρησιακά αλλά επιχείρησαν να δημιουργήσουν σύγχυση από αέρος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η Έρευνα και Διάσωση πλωτών κι εναέριων μέσων στην Χάλκη για τους ναυαγούς.

Δημοσίευση στα Social Media