ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το μίνι υποβρύχιο που ετοιμάζει η Τουρκία: «Θα γίνει ο νέος εφιάλτης του Έλληνα», υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ – Βίντεο

1 min read

Εθνικιστικά τουρκικά ΜΜΕ και Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές κάνουν αναφορές στην κατασκευή του μίνι υποβρυχίου STM500, η οποία γίνεται με εγχώριους και εθνικούς πόρους και τονίζουν ότι «Θα γίνει ο νέος εφιάλτης του Έλληνα».

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός αναλυτής, Κοζάν Σελτσούκ Ερκάν, υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα, την Κύπρο και σε παράκτιες περιοχές, καθώς τα μικρά υποβρύχια είναι πολύ πιο αθόρυβα και τεχνολογικά πιο εξελιγμένα. Τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας είναι ιδανικά για επιχειρήσεις διείσδυσης σε παράκτιες περιοχές.

«Είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο να πραγματοποιήσει υποβρύχια σάρωση με σόναρ τοποθετημένο στο κύτος, ειδικά σε ρηχά νερά και σε παράκτιες περιοχές και νησίδες. Το χαρακτηριστικό αυτού του υποβρυχίου είναι ότι μπορεί να λειτουργεί εξαιρετικά άνετα στις επίμαχες θάλασσες με τις μικρές του διαστάσεις», αναφέρει.

Το μίνι υποβρύχιο STM500 θα είναι έτοιμο το 2022 και το εκτόπισμά του σε κατάσταση βύθισης θα είναι 540 τόνων.

Όπως αναφέρει το Sigmalive.com, τα υποβρύχια που χρησιμοποιούνται σήμερα από το τουρκικό ναυτικό έχουν εκτόπισμα 1100 έως 1600 τόνους σε κατάσταση βύθισης. Τα υποβρύχια κατηγορίας Reis, τα οποία εξακολουθούν να παράγονται, αναμένεται να έχουν εκτόπισμα άνω των 2000 τόνων σε κατάσταση βύθισης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.