ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανική πυρηνική μονάδα στη Γερμανία επανενεργοποιεί με πυρηνικούς υπερηχητικούς πυραύλους Dark Eagle

1 min read

Η μεγάλη προσοχή τον τελευταίο καιρό έχει επικεντρωθεί σε μια σειρά κινεζικών δοκιμών υπερηχητικών όπλων. Ας στρέψουμε τώρα στην προσοχή μας στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όπου το Πεντάγωνο επανενεργοποίησε μια πυρηνική μονάδα, με έδρα το Μάιντς-Κάστελ, στη δυτική Γερμανία, η οποία σύντομα θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει υπερηχητικά όπλα 4.000 μιλίων την ώρα με στόχο τη Μόσχα, σύμφωνα με την The Sun . 

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η 56η Διοίκηση Πυροβολικού είναι οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς “Dark Eagle” που μπορούν να χτυπήσουν τη Μόσχα σε 21 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Η τελευταία φορά που η διοίκηση ήταν πλήρως λειτουργική ήταν το 1991, λίγο πριν καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση.

«Από ένα κενό χαρτί τον Μάρτιο του 2019, εμείς, μαζί με τους συνεργάτες του κλάδου μας και τις κοινές υπηρεσίες, παραδώσαμε αυτό το υλικό σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια. Τώρα, οι στρατιώτες μπορούν να ξεκινήσουν εκπαίδευση”, ανέφερε ο Υποστράτηγος Λ. Νιλ Θούργκουντ σε δήλωσή του.

Η επανενεργοποίηση αποκαλύπτει αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ αξιωματούχων του Πενταγώνου ότι η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με προηγμένα υπερηχητικά όπλα. Υπάρχουν αυξανόμενα ζητήματα στην περιοχή όπου η Ρωσία έχει τοποθετήσει 100 χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία, και οι εντάσεις μεταξύ της Πολωνίας και της Λευκορωσίας που υποστηρίζεται από τη Ρωσία έχουν οδηγήσει σε κύματα μεταναστών που προσπαθούν να εισβάλουν στην Ευρώπη.

Ο γενικός διοικητής της μονάδας πυροβολικού, Στρατηγός Στίβεν Μαράνιαν, δήλωσε ότι η επανενεργοποίηση θα «παρέχει στον Αμερικανικό Στρατό Ευρώπη και Αφρική σημαντικές δυνατότητες σε επιχειρήσεις πολλαπλών περιοχών».

Ξεχωριστά από το Dark Eagle, η 56η Διοίκηση Πυροβολικού θα παραλάβει επίσης μια σειρά όπλων, συμπεριλαμβανομένης της επίγειας έκδοσης του πυραύλου Κρουζ Tomahawk.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι για το ΝΑΤΟ, καθώς οι πιο προηγμένες ασπίδες αντιπυραυλικής άμυνας στον κόσμο δυσκολεύονται να καταρρίπτουν αυτά τα όπλα λόγω υψηλών ταχυτήτων και απρόβλεπτης πορείας πτήσης.

Η Κίνα και η Ρωσία προηγούνται και οι δύο στον υπερηχητικό αγώνα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Οι FT δημοσίευσαν μια σειρά ειδήσεων τον προηγούμενο μήνα, πο άφησαν έκπληκτες τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και στρατιωτικούς αξιωματούχους  για κινεζικές υπερηχητικές δοκιμές.

Το υπερηχητικό σχέδιο πυραύλων της Ουάσιγκτον για τη Γερμανία υποδηλώνει ότι προαναγγέλλεται ένας αναπόφευκτος Ψυχρός Πόλεμος, όπου η ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων και μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς θα είναι ένας ανταγωνισμός μεταξύ των παγκόσμιων υπερδυνάμεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.