ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ιράν θα αγοράσει όπλα από τη Ρωσία παρά τις αυστηρές Αμερικανικές προειδοποιήσεις

1 min read

Ο Ιρανός πρέσβης στη Μόσχα, Καζέμ Τζαλαλί, δήλωσε ότι η Τεχεράνη ενδιαφέρεται να αγοράσει τα τελευταία ρωσικά οπλικά συστήματα, τονίζοντας ότι η Μόσχα είναι ο σημαντικότερος εταίρος στη στρατιωτική συνεργασία.

Σε σχετική ερώτησε με το εάν η Τεχεράνη ενδιαφέρεται να αγοράσει νέα όπλα από τη Ρωσία, ο Ιρανός πρέσβης απάντησε: « φυσικά αυτό συμβαίνει, είναι γεγονός».

Και συνέχισε: «Θα συμβουλευτούμε τη Ρωσία για το τι χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες. Η Ρωσική κυβέρνηση και ο ρωσικός λαός εξακολουθούν να είναι στο πλευρό μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η Ρωσία είναι ο σημαντικότερος εταίρος μας. Συνεπώς, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας και ελπίζουμε ότι η σχέση μας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου».

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ιρανός ομόλογος του Χασάν Ρουχάνι, τόνισαν σε πρόσφατη επικοινωνία τους πως η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα στοχεύσει στην προστασία της πυρηνικής συμφωνίας έχοντας επίσης κατά νου να αντιπαρατεθεί στις ενέργειες των ΗΠΑ για επέκταση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκαν στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν όλες τις πλευρές στο να μην επιτρέψουν στο Ιράν να αγοράσει όπλα, και την ίδια στιγμή κάλεσαν το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει καινούργιο εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν.

Το Ιράν από τη δική του πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως θα επιχειρήσει να αντισταθεί των προσπαθειών επιβολής εμπάργκο όπλων.

Πηγή: AMN

Δημοσίευση στα Social Media