ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πάγωσε» η Αθήνα από την ανακοίνωση του Στ.Ντιπάρτμεντ: «Αμφισβητούμενα ύδατα» η ελληνική υφαλοκρηπίδα

1 min read

Λίγες ώρες μετά την έκδοση Navtex από την Τουρκία για έρευνες στα ανοιχτά του Καστελόριζου, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «άδειασε» την ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα «αμφισβητούμενα ύδατα».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο».  Ακόμη πρόσθεσε πως «προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Την ίδια στιγμή η Αθήνα ελπίζει για μεσολάβηση των ΗΠΑ, η οποία όπως φαίνεται από την απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν θα έρθει.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στη συνομιλία του με τον Μαρκ Έσπερ ζήτησε την παρέμβαση των ΗΠΑ για να αποσυρθεί ο τουρκικός Στόλος.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη, για «διεθνή παρέμβαση που θα ηρεμήσει τα πνεύματα».

 «Είμαστε και μόνοι μας έτοιμοι για όλα τα σενάρια, θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Έχουμε κάνει ένα επιχειρησιακό πλάνο με όλα τα πιθανά σενάρια και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουν. Ελπίζω να δείξει σύνεση η Τουρκία, εικάζω ότι θα υπάρξει και η διεθνής παρέμβαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα», δήλωσε πριν λίγες ώρες στον ΑΝΤ1.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.