ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Την ώρα που οι Τούρκοι αναχαιτίζουν ελληνικά μαχητικά στην αν.Μεσόγειο 4 ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από τα Σκόπια!

1 min read

Μία μέρα μετά τις αερομαχίες με τους Τούρκους πάνω από την ανατολική Μεσόγειο κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία, 4 ελληνικά F-16 συνόδευσαν χθες αμερικανικό βομβαρδιστικό, πάνω από τον εναέριο χώρο των… Σκοπίων, για ΝΑΤΟΪΚΗ άσκηση στρατηγικού βομβαρδισμού της Ρωσίας.

Ειδικότερα, τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 (που σε καιρό πολέμου μεταφέρει πυρηνικά), πραγματοποιώντας πτήση εντός των FIR Αθηνών, ξεκινώντας την αποστολή τους νότια της Χίου και πετώντας άνωθεν των Κυκλάδων, της Πελοποννήσου, των Επτανήσων, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αεροπορικής αστυνόμευσης της χώρας μας με τα Σκόπια τα ελληνικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό και κατά τη διάρκεια της πτήσης του στο FIR της γείτονος χώρας, καταλήγει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να συμμετέχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, παρόλα αυτά γιατί έπρεπε ελληνικά αεροσκάφη να πετάξουν και πάνω από τον εναέριο χώρο των Σκοπίων και να μην περιοριστούν σε αυτόν των Αθηνών, την ώρα που βρίσκεται στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία και τη στιγμή που το ΝΑΤΟ κρατάει μία άκρως φιλοτουρκική στάση.

Η υπεροχή στον αέρα θα είναι αυτή που θα κρίνει μία ενδεχόμενη ελληνοτουρκική αναμέτρηση. Με τους αριθμούς των δύο αεροποριών να βρίσκονται σχετικά κοντά, 4 αεροπλάνα μπορεί να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και στην ήττα.

Αλήθεια αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα στο Αιγαίο πως θα συνέδραμαν τα 4 μαχητικά που βρίσκονταν στα… Σκόπια;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.