ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Την ώρα που οι αποφάσεις για την ενίσχυση των ΕΔ καθυστερούν η κυβέρνηση αγοράζει VIP αεροσκάφος

1 min read

H κυβέρνηση ετοιμάζεται να αγοράσει VIP αεροσκάφος από την γαλλική εταιρεία Dassault, την ώρα που ήδη στην Ελλάδα έχουμε τρία! 

Μπορεί οι αποφάσεις για την ενίσχυση την Ενόπλων Δυνάμεων να καθυστερούν, καθώς βλέπουμε να εξελίσσεται ένα θρίλερ με την προμήθεια των φρεγατών και με το ποια τελικά πρόταση θα επιλεχθεί, όμως η κυβέρνηση με ιδιαίτερη ευκολία αποφάσισε να αποκτήσει ένα ακόμη VIΡ αεροσκάφος. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φέρεται να είναι σε συζητήσεις για την αγορά και δεύτερου αεροσκάφους. Όσον αφορά το αεροσκάφος που θα προμηθευτεί η χώρα μας είναι ένα αεροσκάφος Falcon 7X, της γαλλικής Dassault. Είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η γαλλική εταιρεία πρότεινε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αεροσκάφος Falcon 7X στην ελληνική κυβέρνηση σε τιμή 22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το καινούργιο κοστίζει 36 εκατομμύρια ευρώ. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απόκτηση του Falcon 7X θα ενταχθεί στο «πακέτο» της αγοράς των Rafale, ώστε να μην φανεί το κόστος στους Έλληνες φορολογούμενους.

Ήδη γίνεται επιλογή προσωπικού που θα εκπαιδευτεί στην τεχνική υποστήριξη του αεροσκάφους, το οποίο θα το πετάει η Πολεμική Αεροπορία.

Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα διαθέτει ήδη τρία VIP αεροσκάφη. Ο ελληνικός στόλος VIP αεροσκαφών σήμερα αποτελείται από ένα Gulfstream V (G-500), ένα ERJ-135BJ και ένα ERJ-135LR Legacy.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.