ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θέμα απαγόρευσης έπαρσης ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν ενόψει της επετείου για την Γενοκτονία των Ποντίων!

1 min read

Στην απαγόρευση της έπαρσης σημαιών ξένων κρατών στα δημοτικά πάρκα της Νέας Υόρκης, που θα επηρεάσει και τις ελληνικές εκδηλώσεις στο Μπόουλινγκ Γκριν, προσανατολίζεται ο Δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Του ανταποκριτή μας στις ΗΠΑ, Δημήτρη Φιλιππίδη

Ειδικότερα, το θέμα προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διαχείρισης του Μπόουλινγκ Γκριν, Άρθουρ Πίκολο, επικοινώνησε με την αρμόδια Επιτροπή Πάρκων του Δήμου Νέας Υόρκης, προκειμένου να λάβει μια – συνήθως τυπική – άδεια για την εκδήλωση των Μεξικανών στις 5 Μαϊου, ενόψει της εμβληματικής γιορτής του «Τσίνκο ντε Μάγιο». Η απάντηση που έλαβε τον… έριξε από τα σύννεφα, αφού αναφερόταν ότι υπάρχει απόφαση για απαγόρευση των σημαιών ξένων κρατών στα πάρκα ήδη από τον Μάρτιο, με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσαν να εκληφθούν ως πολιτικό μήνυμα από τις Αμερικανικές Αρχές.

Ο κ. Πίκολο αντέδρασε και κατηγόρησε τον κ. Ντε Μπλάζιο για υποκρισία, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δηλώνει υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και υποστηρικτής της διαφορετικότητας στην πόλη.

Τελικώς, την Πέμπτη η Επιτροπή επανήλθε, δηλώνοντας αυτήν την φορά ότι η απαγόρευση δεν τίθεται σε ισχύ μέχρι νεωτέρας, προκειμένου να ελεγχθεί ως προς το νομικό σκέλος. Μάλιστα, δικαιολογήθηκε για την πρόηγούμενη στάση της, αναφέροντας πως υπάρχει σύγχυση σχετικά με την απόφαση που έχει ληφθεί για τα δημοτικά κτίρια και το κατά πόσον θα επεκταθεί και στα πάρκα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μποουλινγκ Γκριν πραγματοποιείται έπαρση της ελληνικής σημαίας την Παρασκευή πριν από την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, ενώ στις 19 Μαϊου είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση των Ποντίων, στην επέτειο για την συμπλήρωση 100 ετών από την Ποντιακή Γενοκτονία, η οποία, για την ώρα, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ενάντια στην απαγόρευση τέθηκε με δηλώσεις του και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Τζίμυ Βαν Μπρέιμερ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.