ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θέλει η… Τουρκία να κρυφτεί αλλά τα F-16 δεν την αφήνουν! Νέα στοιχεία για τουρκική παρέμβαση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

1 min read

Αρκετά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία εντοπίστηκαν σε μια αεροπορική βάση στο Αζερμπαϊτζάν.

Σε μια δορυφορική φωτογραφία που τραβήχτηκε από την SecureWatch, τουλάχιστον τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη F-16 σταθμεύουν σε Αεροπορική βάση των Αζέρων.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίγιεφ, έχει αρνηθεί επανειλημμένα την παρουσία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στη χώρα του, ενώ ισχυρίζεται ότι όλες οι αναφορές σχετικά με τη μεταφορά συριακών μισθοφόρων στο Καραμπάχ είναι επίσης ψευδείς.

Αλλά τα στοιχεία των διαψεύδουν:

«Τσαμπουκάδες» Αλίγιεφ με τουρκικές πλάτες

«Λέγεται ότι χρησιμοποιήσαμε τουρκικά F-16. Ήρθαν για ασκήσεις. Αλλά αν υπάρξει εξωτερική παρέμβαση στο Αζερμπαϊτζάν, τότε θα δείτε τουρκικά F-16 στον ουρανό», δήλωσε πριν μέρες ο Αζέρος Πρόεδρος.

Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως την Δύση και την Ομάδα του Μινσκ, υιοθετώντας ουσιαστικά και αυτός την ρητορική της Άγκυρας που επιδιώκει να παίξει κομβικό ρόλο στην επόμενη ημέρα στην περιοχή. Όπως είπε ο κ. Αλίγιεφ, «η δράση της Ομάδας του Μινσκ είναι προφανής. Τρεις χώρες άρχισαν να ασχολούνται με αυτό το ζήτημα. Προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν. Μπορούν να πιέσουν τον κατακτητή; Αν θέλουν λύση, θα έπρεπε να επιβάλουν κυρώσεις στην Αρμενία ή όχι;» αναρωτήθηκε. Προχώρησε μάλιστα ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι «το Διεθνές Δίκαιο δεν δουλεύει. Επί 27 χρόνια περιμέναμε για την εφαρμογή των ψηφισμάτων. Και δεν έγινε». Οι Αζέροι κατήγγειλαν ότι πυρά πυροβολικού των Αρμενίων έπληξαν πολλά σημεία στην μεθόριο με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και σε σημείο που βρίσκονται σε επαφή δυνάμεις των Αζέρων και των Αρμενίων στο νότιο τμήμα της αυτόνομης περιοχής.

Δημοσίευση στα Social Media