ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θα επιχειρήσουν παραβίαση του Συντάγματος; – Συζητήσεις για μετακινήσεις μόνο για τους εμβολιασμένους

1 min read

Πλέον ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμα και της παραβίασης του Συντάγματος (για την ελευθερία των δικαιωμάτων και την ισονομία) αν η ελληνική κυβέρνηση επιχειρήσει να ασπαστεί την γερμανική πρακτική που θέλει οι περιορισμοί να αίρονται στους εμβολιασμένους.

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) ενέκρινε σήμερα την άρση ορισμένων περιορισμών της ελευθερίας για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες. Εάν η Άνω Βουλή (Bundesrat) συμφωνήσει επίσης, πολλοί περιορισμοί για αυτές τις ομάδες μπορούν να αρθούν από την Κυριακή.

Η Γερμανία δίνει την “εντολή” και μένει να δούμε αν η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη θα ακολουθήσει αν και ήδη έχει αφήσει να διαρρεύσει το σενάριο που θέλει μετακίνηση εκτός νομού με εμβόλιο ή self test. 

Η πολιτική της κυβέρνησης για ακόμα μια φορά κοιτά το γερμανικό συμφέρον περισσότερο από το ελληνικό όπως φαίνεται ή εκτός και αν οι “εντολές είναι ξεκάθαρες” από το Βερολίνο!

Ένα νέο σενάριο είναι στο τραπέζι για τη μετακίνηση από νομό σε νομό. Όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή σήμερα Πέμπτη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η μετακίνηση εκτός νομού, μόνο με self test ή για εμβολιασμένους.

Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού και σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου!

Στο ζήτημα και σε ότι αφορά την Γερμανία εκτός από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που συναπαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλαδή τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το νομοθετικό διάταγμα υπερψήφισαν επίσης οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Aριστερά (Die Linke). Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) το καταψήφισε και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) απείχε από την ψηφοφορία.

Το νομοθετικό διάταγμα ορίζει ότι για άτομα πλήρως εμβολιασθέντα κατά της Covid-19 και για όσα έχουν αναρρώσει, οι ισχύοντες περιορισμοί εξόδου και επαφής και υποχρεώσεις καραντίνας δεν θα ισχύουν πλέον από την Κυριακή. Σε πολλούς τομείς, θα είναι δε ισότιμα με εκείνους που έχουν κάνει αρνητικό διαγνωστικό τεστ, για παράδειγμα όταν ψωνίζουν και όταν επισκέπτονται κομμωτήριο. Η υποχρέωση να φέρουν μάσκα και να τηρούν την απόσταση παραμένει για όλους.

Αύριο η Άνω Βουλή, στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια, θα ασχοληθεί επίσης με το εν λόγω διάταγμα. Εάν συμφωνήσει, οι νέοι κανόνες θα μπορούσαν να τεθούν πλέον σε ισχύ από την Κυριακή. Αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια πάντως έχουν ήδη προβεί σε χαλάρωση των μέτρων για όσους έχουν εμβολιαστεί και για όσους έχουν αναρρώσει.

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ χαιρέτισε το γεγονός ότι θα αρθούν μεμονωμένοι περιορισμοί για όσους έχουν εμβολιαστεί και έχουν αναρρώσει πλήρως. Αυτό είναι σωστό, διότι δεν πρέπει να αιτιολογούνται οι ελευθερίες, αλλά οι περιορισμοί των ελευθεριών», τόνισε ο Χάμπεκ στο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

«Η νομική κατάσταση είναι σαφής εδώ. Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι οι οποίοι φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας θα μπορούν να δεχτούν ξανά περισσότερους επισκέπτες. Όσον αφορά στη στρατηγική των εμβολιασμών, πρέπει τώρα να αναληφθεί δράση γρήγορα και με ρεαλιστικό τρόπο», πρόσθεσε ο Χάμπεκ στο Deutschlandfunk.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.