ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΤΕΛΟΣ στην άρση αποδοχής ασύλου!!!- Ξαναγυρνάμε στο δόγμα του «μπάτε σκύλοι αλέστε»

1 min read

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ασύλου φαίνεται να έχει υποπέσει σε ένα τραγικό σφάλμα.

Η φωνή απόγνωσης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, πριν από λίγες ημέρες για την ανάγκη παράταση της απόφασης της κυβέρνησης για τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου που ίσχυε από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες δεν εισακούστηκε όπως φαίνεται αφού αυτό αποκάλυψε και στο blog του στο pagenews.gr ο Λάμπρος Καλαρρύτης ο οποίος πολύ εύστοχα παρατήρησε στο άρθρο του ότι «…ξαναγυρνάμε στο δόγμα του «μπάτε σκύλοι αλέστε» και πάρτε άσυλο.

Όσοι μπαίνουν παράνομα, απ’ όπου και αν είναι, ό,τι και να είναι, θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα χορήγησης ασύλου. Business as usual. Η ευθύνη του μεταναστευτικού (ξανα)πέρασε στο επανιδρυθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άρα την ευθύνη την έχει πλέον ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, και ο υφιστάμενός του, Γιώργος Κουμουτσάκος οι οποίοι αποφάσισαν να μην παρατείνουν την άρση στην αποδοχή αιτημάτων ασύλου».

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης είχε τονίσει πριν από λίγες ημέρες όταν ο χρόνος κόντευε να λήξει και να σταματήσει η άρση της απαγόρευσης: ««Σε τρεις ημέρες τελειώνει ο μήνας, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου. Το μέτρο αυτό είχε πολύ θετικά αποτελέσματα.

Αποθάρρυνε εισόδους. Η κυβέρνηση πρέπει να το παρατείνει. Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της στα λεγόμενα “διεθνή φόρα”. Η Τουρκία έχει καταταγεί στις “ασφαλείς χώρες”. Αιτήσεις ασύλου, συνεπώς, υποβάλλονται εκεί, ως χώρα πρώτης εισόδου των αιτούμενων. Γιατί “ανέλαβε” η χώρα μας τον καταστροφικό ρόλο αυτό;».

Είναι πλέον διάχυτη η ανησυχία κυρίως των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ότι τώρα χωρίς αυτή την παράταση, αλλά και με το γεγονός ότι σε λίγο καιρό οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά ευνοϊκές οι βάρκες με μετανάστες θα καταφθάνουν και πάλι στα ήδη επιβεβαρυμένα νησιά, με τους ανθρώπους αυτούς να μπορούν πλέον να καταθέτουν αίτηση ασύλου.

Ωστόσο ελοχεύει ακόμη ένας μεγαλύτερος κίνδυνος όσοι καταφέρουν να έρθουν ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί και από τον κορωνοϊό για τον οποίο τα νησιά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για έναν τεράστιο όγκο ασθενών που θα πρέπει να τους περιθάλψουν.

Η παράταση για τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου που δεν έγινε, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή,  είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης αλλά και ο πρωθυπουργός ώστε μην παρατηρηθούν φαινόμενα με εκατοντάδες βάρκες μεταναστών να συρρέουν στα ελληνικά νησιά.

Πηγή pagenews.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.