ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελίες εξωφρενικές και Αθλιότητες της Διεθνούς Αμνηστίας (χωρίς αποδείξεις) εις βάρος της Ελλάδας για βασανιστήρια προσφύγων

1 min read

Διεθνής Αμνηστία και εξωφρενικές καταγγελίες (χωρίς αποδείξεις) εις βάρος της Ελλάδας

Το τελευταίο διάστημα, το ευρωπαϊκό παράρτημα της Διεθνούς Αμνησίας, προβαίνει σε κατασυκοφάντηση της Ελλάδας, με δήθεν καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.

Η οργάνωση επικαλείται ανεκδοτικές αναφορές προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μεταξύ άλλων ισχυρίζονται πως οι ελληνικές αρχές τους έχουν δείρει, τους έχουν κλέψει χρήματα και έχουν κρατηθεί παράνομα.

Η Διεθνής Αμνηστία ωστόσο, δεν παρέχει την παραμικρή απόδειξη για τους ισχυρισμούς της, πέρα από ανώνυμες μαρτυρίες ανθρώπων που φέρεται να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Σε μια περίπτωση μάλιστα, ο Αχμέντ καταγγέλλει πως η σύζυγός του Φατμά, αγνοείται και είναι πιθανά νεκρή από ελληνικά πυρά.

Μπορεί να μη ζούμε σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο, αλλά τέτοιο βαρυσήμαντοι ισχυρισμοί, θα πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες αποδείξεις. Ποιος ξεχνά εξάλλου τη γκάφα (;) του δημοσιογράφου των NYT περί «μυστικής» (sic) εγκατάστασης κράτησης και βασανιστηρίων στον Έβρο, ο οποίος “ξέχασε” να αναφέρει πως ο μάρτυρας δεν ήταν πρόσφυγας και μάλιστα Σύριος αλλά… Τούρκος δημοσιογράφος.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ NEW YORK TIMES ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΓΚΑΦΑ (;) ΓΙΑ ΤΟ «ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ» ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την ίδια στιγμή, η Διεθνής Αμνηστία καταχωρεί ως υποσημείωση το γεγονός πως οι τουρκικές αρχές εξώθησαν με οργανωμένο σχέδιο χιλιάδες κατατρεγμένους στα σύνορα, με την υπόσχεση ενός καλύτερου αύριο, πράξη που αποτελεί έγκλημα και έχει καταδικαστεί από σύσσωμη τη Δύση.

Είναι εξοργιστικό αν όχι ύποπτο το γεγονός πως ένας οργανισμός που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να υιοθετεί και να διαδίδει προς πάσα κατεύθυνση, βασανισμούς και θανάτους προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, χωρίς μάλιστα να προσκομίζει την παραμικρή απόδειξη.

Πηγή: Πτήση Διάστημα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.