ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος από τώρα, στους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία

1 min read

Εκτός συνταρακτικού απροόπτου, το σκηνικό που στηνόταν κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας με τους συμβολαιογράφους να καταλαμβάνουν από τις 5 το απόγευμα τα δικαστικά έδρανα για να βγάλουν στο σφυρί ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία οφειλετών δεν θα ξαναστηθεί.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάιο για να ενεργοποιηθεί το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο. Με τη… βοήθεια των συμβολαιογράφων σε ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση θα «ροκανίσει» το μεταβατικό διάστημα και έτσι θα φτάσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή «ηρεμία» στο νέο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι κινητοποιήσεις των συμβολαιογράφων οι οποίες και θα συνεχιστούν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μέχρι και τον Μάιο, βολεύουν τους πάντες. Η κυβέρνηση γλιτώνει από τις εικόνες επεισοδίων έξω από τα ειρηνοδικεία. Οι συμβολαιογράφοι δεν χρειάζεται να περιμένουν τις αστυνομικές αρχές για να προστατεύσουν την ακεραιότητά τους. Οι τράπεζες έχουν ήδη το «ηλεκτρονικό εργαλείο» των πλειστηριασμών για να πιέζουν τους οφειλέτες και να παίρνουν στην κυριότητά τους τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν υποβάλλοντας οι ίδιες τη μοναδική προσφορά. Το δημόσιο, δεν… επείγεται να βγάλει ακίνητα στο σφυρί καθώς εξακολουθεί να πιέζει τους δικούς του οφειλέτες με τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων και τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Όσο για τους δανειστές, θα είναι ικανοποιημένοι να δουν το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να «λειτουργεί» κάτι για το οποίο θα φροντίσουν τις επόμενες εβδομάδες (αρχής γενομένης από σήμερα) οι ίδιες οι τράπεζες. Με την προσεκτική επιλογή ακινήτων που θα εκπλειστηριάζονται, θα εξασφαλίσουν όχι μόνο το «πράσινο φως» των δανειστών για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προαπαιτούμενου. Θα διευκολύνουν και την κυβέρνηση να «ξεχαστεί» το θέμα της πρώτης κατοικίας.

Κάπως έτσι αναμένεται να κυλήσει το χρονικό διάστημα μέχρι τις δύο κρίσιμες ημερομηνίες οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Η 21η Φεβρουαρίου για τους πλειστηριασμούς που αφορού στις τράπεζες και στον ιδιωτικό τομέα
  2. Η 1η Μαίου για τους πλειστηριασμούς που αφορούν στο δημόσιο.

Μετά από αυτές τις ημερομηνίες, όλοι οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

fpress.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση