ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα πάθη των Ποντίων στο Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου»

1 min read

Τα πάθη και τα μαρτύρια των Ποντίων κατά την περίοδο της Γενοκτονίας μεταφέρονται στη σκηνή του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», σήμερα (ώρα 20:00). μέσα από την παράσταση που ανεβάζει η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με την Μουσικοχορευτική Εστία Ποντίων και Φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος» και την υποστήριξη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στο δρώμενο με τίτλο «353.000»συμμετέχουν πάνω από 60 καλλιτέχνες και ηθοποιοί από 6 έως 60 ετών.

Μπροστά στα μάτια του κοινού ζωντανεύουν διάφορες ψηφίδες της ιστορίας και της Γενοκτονίας μέσα από εναλλασσόμενες σκηνές. Μονόλογοι και απαγγελίες επιστολών μελλοθανάτων αλλά και αναπαραστάσεις της πορείας των ξεριζωμένων και γυναικών που αναγκάστηκαν να δολοφονήσουν τα παιδιά τους θα δώσουν στον θεατή μια ιδέα των όσων βίωσαν οι Πόντιοι, στις αρχές του 20ού αιώνα. Στο γενικό κλίμα χαλαμονής και βαρβαρότητας, ο σκηνοθέτης στέκεται σε κάποιες προσωπικές μαρτυρίες και τραγωδίες, που αναδεικνύουν πως το 353.000 δεν είναι αριθμός αλλά 353.000 τραγικές ιστορίες.

Στην παράσταση συμμετέχει και η ορχήστρα της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρμίστρωφ και Θοδωρής Παπαδόπουλος (ποντιακή λύρα), Γιάννης Μιχαηλίδης, Γιώτα Τρανταφυλλίδου και Λίτσα Ταμπάκη (τραγούδι), Τάσος Σερεμέτης (ούτι), Κλεοπάτρα Βάγια (σάζι), Άννα Τσαγκαλίδη (κανονάκι), Χάρης Παπαδόπουλος (πνευστά), Παύλος Σταματίδης και Φίλιππος Πουρπουτίδης (κρουστά), Χάρης Παπαδόπουλος (μουσική επιμέλεια), Γιώργος Παπαδόπουλος (ενορχήστρωση) και Ηρακλής Παπαγιαννίδης (καλλιτεχνική επιμέλεια).

 

pontos-news.gr.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.