ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα «γυρίζουν» τώρα οι Τουρκαλάδες: «Τσαβούσογλου: Κανένα νησί δεν παραχωρήσαμε στην Ελλάδα»

1 min read

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ότι η Τουρκία χάρισε νησιά στην Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’, ανέφερε χαρακτηριστικά «επί διακυβέρνησης ΑΚΡ και μετά από την κρίση στα Ίμια κανένα νησί δεν δόθηκε στην Ελλάδα», όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ωστόσο πως και η θέση της τουρκικής κυβέρνησης είναι πως τα εν λόγω νησιά είναι τουρκικά και αποτελεί ζήτημα διαφωνίας αυτό με την Ελλάδα. Όπως είπε, αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν είτε μέσω διπλωματίας ή είτε δια της δικαστικής οδού. Ανέφερε όμως ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος συμφώνησε για συνέχιση των διερευνητικών επαφών.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζητούν με την Ελλάδα για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ λειτουργεί και ένας ανεπίσημος μηχανισμός μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά. Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών αυτή τη στιγμή είναι καλό αν και πότε πότε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, όπως είπε, προκαλεί και προβαίνει σε αρνητικά βήματα, τα οποία ωστόσο η Τουρκία δεν αφήνει αναπάντητα.

Σε χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά από παραλήρημα για τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία όπως είναι «είναι στην κατοχή της Ελλάδας», απείλησε ουσιαστικά με εισβολή για την ανακατάληψή τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.