ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα ερωτήματα για την συντριβή του T-2 στην Καλαμάτα: Αεροσκάφη μισού αιώνα που έπρεπε να είχαν αποσυρθεί το 2021

1 min read

Ημέρα θλίψης είναι η σημερινή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της πτώσης του αεροσκάφους T-2 της Πολεμικής Αεροπορίας και το θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα. 

Η πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα προκαλεί πολλά ερωτήματα και δεν αποκλείεται να προκύψουν και ευθύνες για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.  

Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 που συνετρίβη πριν από μερικές ώρες, ήταν αεροσκάφος «…μισού αιώνα» με προβλήματα στους κινητήρες αλλά και στο σύστημα εκτινασσόμενου καθίσματος των χειριστών.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών έπρεπε με βάση ειδική μελέτη που έχει γίνει από την ΠΑ, να είχαν αποσυρθεί το αργότερο το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του παμπάλαιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-2 που έπεσε στην Καλαμάτα πετούσε σήμερα για τελευταία φορά με το «αρχαίο» T-2.

Ο αξιωματικός της ΠΑ είχε ενημερωθεί για την μετάθεση του στα εκπαιδευτικά T-6 της ΠΑ, πιο σύγχρονα αεροσκάφη που έχουν όμως χαμηλές διαθεσιμότητες, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.