ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μια Ελληνίδα υποσμηναγός στο Top Gun της Ευρώπης

1 min read

Όπως υπάρχει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, η σχολή Top Gun, που συγκεντρώνει τους καλύτερους πιλότους για να τους εκπαιδεύσει ώστε να τους κάνει καλύτερους, έτσι και στην Ευρώπη υπάρχει αυτή η Σχολή στην Ισπανία.

Στην αεροπορική βάση Los Llanos Albacete της Ισπανίας κάθε χρόνο, τέτοια εποχή διεξάγεται η ειδική εκπαίδευση πιλότων μαχητών αεροσκαφών.

Είναι ένα είδος αεροπορικής σχολής ώστε να γίνουν οι πιλότοι καλύτεροι, να εκπαιδευτούν σε μοντέρνους τρόπους εναέριας μάχης, μια σχολή που ονομάζεται Top Gun Ευρώπης.

Όπως υπάρχει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, η σχολή Top Gun, που συγκεντρώνει τους καλύτερους πιλότους για να τους εκπαιδεύσει ώστε να τους κάνει καλύτερους, έτσι και στην Ευρώπη υπάρχει αυτή η Σχολή στην Ισπανία.

Κάθε χρόνο η χώρα μας, (όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες) αποστέλλει δύο μαχητικά στη Σχολή αυτή. Εφέτος έστειλε δύο Mirage 2000-5, στο ένα από αυτό ήταν μια γυναίκα πιλότος.

Στο πιλοτήριο συγκεκριμένα βρισκόταν η υποσμηναγός (Ι) Θεοδώρα Δούρου, η οποία μαζί με τον συνάδελφό της πραγματικά εξέπληξαν.

Αλλωστε είναι πλέον συνηθισμένο σε τέτοιες σχολές, όπου διδάσκεται η εξελιγμένη τακτική που πρέπει να ακολουθούν οι πιλότοι σε περίπτωση μάχης, οι Έλληνες πιλότοι εκλέγονται (από άλλους πιλότους) είτε ως οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ, είτε στην προκειμένη περίπτωση αρχηγοί σχηματισμού, είτε ακόμα ως καλύτεροι πολεμιστές.

Η υποσμηναγός (Ι) Δούρου, η οποία μετείχε πριν από λίγους μήνες και σε ασκήσεις με αεροσκάφη στα Εμιράτα, εκπροσώπησε και στην Ισπανία επάξια την χώρα μας και της αξίζουν συγχαρητήρια.

Είναι η πρώτη γυναίκα μαχητικού που πήρε μέρος στη Σχολή Top Gun της Ευρώπης. Μαζί με τους πιλότους μας, μετείχαν ήταν στην σχολή Top Gun της Ευρώπης και μηχανικοί εδάφους, ανάμεσά τους και γυναίκες μηχανικοί.

Για την ιστορία, απλώς να σημειώσω και τούτο: Να υπενθυμίσω το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το 2015 στην ίδια ισπανική βάση είχε ως συνέπεια να υπάρξουν δύο Έλληνες πιλότοι καθώς και άλλοι οκτώ νατοϊκοί στρατιωτικοί νεκροί από πτώση ελληνικού μαχητικού τύπου F-16 στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Οι δύο πιλότοι μας με την επίδοσή τους απέδωσαν τιμές στους νεκρούς συναδέλφους τους.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.