Σα. Ιούλ 4th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύμπραξη της ΔΕΗ με τη Volterra για την εκμετάλλευση αιολικών πάρκων

1 min read

Στην κοινή ανάπτυξη και εκμετάλλευση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 69,7 MW προχωρούν η ΔΕΗ (μέσω της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες) και η Volterra, θυγατρική του ομίλου Avax. 

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εξαγοράζει το 45% των μετοχών δύο εταιρειών της Volterra που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα η μία δυο αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία ισχύος 16 MW που ήδη λειτουργούν και η άλλη δυο αιολικά πάρκα στη Βοιωτία το ένα ισχύος 42,9 MW και το άλλο 10,8 MW, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

«Η σύμπραξη αυτή, με σημαντικά οφέλη για αμφότερες τις εταιρείες, δημιουργεί το κλίμα και τις συνθήκες και για άλλες παρόμοιες μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ τους στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», τονίζει η ΔΕΗ. 

Για το θέμα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης δήλωσε:«Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία της σύμπραξης της ΔΕΗ με την εταιρεία Volterra εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της επιχείρησης για ανάπτυξη των ΑΠΕ, και αποτελεί μια από τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου για 15πλασιασμό της διαθέσιμης ισχύος της ΔΕΗ σε ΑΠΕ μέχρι το 2030, και για διαθέσιμη ισχύ 600 MW μέχρι το 2022».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.