ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

1 min read

Στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικόΣήμερα, Παρασκευή, εξετάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ακύρωσης ασύλου, που χορηγήθηκε σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η συζήτηση γίνεται στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν από ελληνικά δικαστήρια.Η αίτηση έγινε κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε την Τρίτη  στο Διοικητικό Εφετείο και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής μαζί με αίτηση αναστολής.

Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η κυβέρνηση, είτε ο τούρκος στρατιωτικός, μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση