ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος «άρπαξε φωτιά» κατά την διάρκεια παραβίασης στο Αιγαίο

1 min read

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος «άρπαξε φωτιά» κατά την διάρκεια παραβίασης στο ΑιγαίοΣοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο με πρωταγωνιστή ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει προς αναχαίτισή του.

Το τουρκικό CN-235, αξιοποιώντας το νατοϊκό «καμουφλάζ», καθώς συμμετείχε σε δραστηριότητα της βορειοατλαντικής συμμαχίας, μπήκε παράνομα στο FIR Αθηνών χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο ανατολικά της Ρόδου.Το τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου ενώ κατευθυνόταν νότια, για άγνωστο λόγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον κινητήρα του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επαναχαράξει πορεία, αναγκαστικά προς την Βάση του Ντάλαμαν. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό, τα αντανακλαστικά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης είναι μειωμένα καθώς δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό σε αντίθεση με τα «πρωτοσέλιδα» περί θερμών επεισοδίων στα Ίμια.

Ενώ τα ελληνικά μαχητικά το είχαν προσεγγίσει ο ένας κινητήρας του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες άρπαξε φωτιά. 

Σε ερώτημα του pronews.gr προς το ΓΕΑ για το εάν τα ελληνικά μαχητικά άνοιξαν προειδοποιητικό πυρ με τα πυροβόλα τους η απάντηση ήταν αρνητική.

Τρεις παραβιάσεις του ελληνικού Εναέριου Χώρου 

Δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε σχηματισμό σήμερα πάνω από το Αιγαίο, σε μια προφανή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να συντηρήσει την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και προέβησαν σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως ανέφεραν πηγές του ΓΕΕΘΑ σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, και κατά πάγια πρακτική.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση