ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τις απώλειες των Ουκρανών στο Bakhmut όπου εξελίσσεται η μεγαλύτερη έως τώρα μάχη στην Ουκρανία

1 min read

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τις απώλειες των Ουκρανών στο Bakhmut όπου εξελίσσεται η μεγαλύτερη έως τώρα μάχη στην Ουκρανία, η οποία αναμένεται δεδομένης της συσσώρευσης δυνάμεων να ξεπεράσει ακόμη και την πολιορκία της Μαριούπολης.

Το Ουκρανικό επιτελείο μετρά 10.000 νεκρούς στρατιώτες σε σύνολο 30.000 και κατεστραμμένα 100 άρματα μάχης.

Η μάχη αυτή η οποία πλέον εξελίσσεται εντός αστικού ιστού θα κρίνει το μέλλον ολόκληρου του Ντονμπάς. Με τον ρωσικό Στρατό να έχει καταφέρει να δεσμεύσει όλες τις εμπειροπόλεμες ουκρανικές δυνάμεις στο συγκεκριμένο σημείο, το Κίεβο δεν θα μπορέσει να ξανασηκώσει κεφάλι σε μια επιχείρηση που Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν ονομάσει “Κρεατομηχανή”.

Μάλιστα παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον το γεγονός πως ακόμη και οι Βρετανοί “πυροβολούν” τον Β.Ζελένσκι για την απροθυμία του να αποσύρει έγκαιρα τις ουκρανικές δυνάμεις από την πόλη.

Προφανώς έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που θα υποστεί ο ουκρανικός Στρατός τη στιγμή που Ρώσοι και Λευκορώσοι ετοιμάζονται για την χαριστική βολή στην Δυτική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Telegraph, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Bakhmut ανήλθαν σε τουλάχιστον 10 χιλιάδες στρατιώτες!

Βρετανοί: Πάνω από 10.000 νεκροί Ουκρανοί στο Bakhmut!

“Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού κοντά στο Bakhmut ξεπέρασαν τους 10.000 στρατιώτες, κάτι που προκλήθηκε από την απροθυμία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι να παραδώσει αυτή την πόλη, γράφει η Daily Telegraph.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 10.000 στρατιώτες κοντά στο Μπαχμούτ εξαιτίας των φιλοδοξιών και των εκκλήσεων του Ζελένσκι να μην παραδοθεί αυτή η πόλη.

Η πολιτική απόφαση του Κιέβου στοίχισε τη ζωή σε πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες και οι καθημερινές απώλειες ξεπερνούν τους 200 νεκρούς και τραυματίες. Ταυτόχρονα, η ουκρανική διοίκηση συχνά εγκαταλείπει τις μονάδες της, οι οποίες στη συνέχεια διαλύονται από τον ρωσικό στρατό”.

Το Κίεβο αναγνωρίζει ότι η θέση των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Μπαχμούτ και Σολεντάρ είναι πολύ άσχημη. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες μέρες οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων κυριολεκτικά εκτινάσσονται, φτάνοντας μέχρι και τους 500 νεκρούς και τραυματίες.

Νοσοκομεία και νεκροτομεία στο Bakhmut (Artemovsk) έχουν γεμίσει, ένας πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών δεν επιστρέφουν ποτέ στο πεδίο της μάχης.

Ποιες ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στο Bakhmut

Σύμφωνα με πληροφορίες του WarNews247, στο Bakhmut εκτός από την 93η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που αποχώρησε λόγω των τρομακτικών απωλειών, παραμένουν και πολεμούν οι εξής ουκρανικές δυνάμεις:

Η 53η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία
Η 30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία
Η 62η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία
Η 28η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία
Η 24η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία
Η 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία
Η 58η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία

Η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία
Η 40η Ταξιαρχία Πυροβολικού
Η 26η Ταξιαρχία Πυροβολικού
Η 46η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών
Η 111η Ταξιαρχία Πεζικού
Η 112η Ταξιαρχία Πεζικού
Η 125η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από εκατό άρματα μάχης στο Bakhmut!

Παράλληλα, ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως ο ουκρανικός Στρατός έχει χάσει πάνω από 100 άρματα μάχης στις μάχες στο Bakhmut.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, η 54η και η 59η ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν χάσει από 84 έως 112 άρματα μάχης. 

Τα περισσότερα άρματα μάχης T-64, T-64BV και T-72M1 έχουν καταστραφεί κοντά στο Podgorodny στο βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς και κατά τη διάρκεια των μαχών στις περιοχές Kurdyumovka, Zelenopolya και Ozeryanovka.

Μεγάλη ποσότητα τεθωρακισμένων καταστράφηκε στην περιοχή “Έμπειροι” όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την επίθεση των ρωσικών μονάδων.

Επιπλέον, λόγω των έντονων μαχών, τα περισσότερα ουκρανικά άρματα μάχης εμφανίζουν δυσλειτουργίες γεγονός που καθιστά το άρμα ακατάλληλο για περαιτέρω βολή.

Λόγω του κρύου καιρού, τα ουκρανικά άρματα μάχης παραμένουν συχνά με τους κινητήρες σε λειτουργία, γεγονός που διευκολύνει τη ρωσική πλευρά στον εντοπισμό τους σε απόσταση έως και 7 χλμ. Έπειτα ακολουθούν βολές με  ATGM «Cornet».

Παραδοχή Ζελένσκι για την δύσκολη κατάσταση στο Bakhmut

“Ο ουκρανικός στρατός μπορεί σύντομα να χάσει τον έλεγχο της πόλης Soledar στo Nτονέτσκ” ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Αναγνώρισε επίσης ότι είχε δημιουργηθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Bakhmut, στο Soledar, στη Maryinka και στην Kremenna.

Ρωσικά ΜΜΕ σχολιάζουν για τις δηλώσεις Ζελένσκι:

“Η καταστροφική κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στo Μπαχμούτ είναι γνωστή εδώ και καιρό. Δυνάμεις της ρωσικής PMC «Wagner» για έκτο μήνα καταστρέφουν τα πιο μάχιμα τμήματα του ουκρανικού στρατού.

Ακόμη και Αμερικανοί μισθοφόροι της PMC«Mozart», που πρόσφατα ανακοίνωσαν την πιθανή αναχώρησή τους από την Ουκρανία, δεν μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Και παρόλο που η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέρει τακτικά ενισχύσεις σε αυτή τη περιοχή, το αναπόφευκτο της κατάρρευσης γίνεται όλο και πιο εμφανές κάθε μέρα.

Ουκρανοί αναλυτές σημειώνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν την ανούσια αντίσταση μόνο για πολιτικούς λόγους. Από στρατιωτική άποψη, έχουν όλα ξεκαθαρίσει”.

Κραυγή αγωνίας Ουκρανών Αλεξιπτωτιστών: Απαιτούμε μεταφορά ολόκληρης της Μονάδας!

«Το 70% του Λόχου σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε. Ζητάμε να μας μεταφέρετε αμέσως!

Αυτή την έκκληση μεταφέρουμε στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων από τους 3 αερομεταφορείς Λόχους του χωριστού αερομεταφερόμενου τάγματος της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Σέσλαβ.

Μας έστειλαν να εκτελέσουμε την αποστολή μάχης για να διατηρήσουμε μεμονωμένες θέσεις μάχης. Δεν λάβαμε την κατάλληλη υποστήριξη όπλων και πυροβολικού. Ως αποτέλεσμα, το 70% του Λόχου σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε. Δεν είχαμε και δεν έχουμε στρατιωτικό εξοπλισμό και κατάλληλα όπλα.

Δεν είχαμε καν τον εξοπλισμό για την εκκένωση των τραυματιών, γι’ αυτό και αρκετοί τραυματίες δεν επέζησαν.

Περάσαμε πάνω από ένα μήνα στα χαρακώματα, δίνοντας συντεταγμένες για βολές στο πυροβολικό τις οποίες δεν χρησιμοποίησε ποτέ. Οι Διοικητές των διμοιριών τράπηκαν σε φυγή από τις θέσεις τους τις πρώτες μέρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.