ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκληρή απάντηση από ελληνικά μαχητικά στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

1 min read

Ούτε την 26η Δεκεμβρίου, δεν σεβάστηκε η τουρκική πολεμική αεροπορία, που επιχείρησε να στήσει κλίμα έντασης.

Με 6 μαχητικά, εκ των οποίων τα 2 οπλισμένα, οι Τούρκοι προσπάθησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα να δείξουν ότι όχι μόνο δεν σέβονται μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης αλλά προσπάθησαν να στήσουν και σκηνικό έντασης. Όμως, βρήκαν απέναντί τους τούς Έλληνες πιλότους να τους δίνουν μία πολύ σκληρή απάντηση.

Τα 6 μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο και ανατολικά της Ρόδου βρήκαν απέναντί τους συνολικά 8 ελληνικα μαχητικά, τα οποία δεν μπήκαν στην διαδικασία της απλης αναχαίτισης αλλά προχώρησαν σε άμεση εμπλοκή μαζί τους. Σε 2 περιπτώσεις οι Έλληνες πιλότοι λόκαραν στα ραντάρ τους τους Τούρκους με αποτέλεσμα να τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες την όποια προσπάθεια πρόκλησης επεχείρησαν να στήσουν.

Οι οδηγίες που έχει δώσει ο Αρχηγός ΓΕΑ είναι σαφείς. Καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη. Κάτι που επανέλαβε στην πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με την φράση “4.500 παραβιάσεις αυτοί, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς. Ότι κάνουν θα μας βρίσκουν δίπλα τους”.

Δημοσίευση στα Social Media