ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός Στην Τουρκία Τραγικός απολογισμός των νεκρών Ξεπέρασαν τις 37.000

1 min read

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται. H Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της χώρας (AFAD) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 31.974. Ακόμη, ανέφερε επίσης ότι σχεδόν 195.962 θύματα έχουν απομακρυνθεί από τη ζώνη του σεισμού.

Από την άλλη, ο Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αφού ευχαρίστησε την διεθνή κοινότητα, ανέφερε πως οι διασωθέντες από τα ερείπια έχουν ξεπεράσει τους 8.000, μετά από τις συνεχείς προσπάθειες των διασωστικών συνεργείων.

Η μακάβρια λίστα στη Συρία

Παράλληλα, ο απολογισμός από τον σεισμό στη Συρία έχει φθάσει τους 5.714 νεκρούς. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται αυτοί που έχουν χάσει τη ζωή τους τόσο στον θύλακο που ελέγχουν οι αντάρτες όσο και στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Στο Χαλέπι της Συρίας, που έχει επίσης πληγεί από το σεισμό, ο επικεφαλής της αρωγής του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως η φάση της διάσωσης «φθάνει στο τέλος» και οι οργανώσεις αρωγής επικεντρώνονται τώρα στην εξασφάλιση καταφυγίων, τροφίμων και σχολικής εκπαίδευσης.

Πάνω από επτά εκατομμύρια παιδιά επλήγησαν

Περισσότερα από 7 εκατομμύρια παιδιά επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF εκτιμώντας ότι αρκετές χιλιάδες από αυτά ενδεχομένως να έχουν σκοτωθεί.

«Στην Τουρκία, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που ζουν στις δέκα επαρχίες οι οποίες επλήγησαν από τους δύο σεισμούς, ανέρχεται σε 4,6 εκατομμύρια παιδιά. Στη Συρία, 2,5 εκατομμύρια παιδιά επηρεάζονται», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε τακτική ενημέρωση Τύπου στη Γενεύη.

Εφιαλτικές εκτιμήσεις σεισμολόγων για την Κωνσταντινούπολη

Ο γνωστός καθηγητής Νατζί Γκιορούρ, ο οποίος πρώτος είχε προβλέψει τον σεισμό του Καχραμάνμαρας, προέβη σε ακόμη μία εφιαλτική εκτίμηση. «Η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου καλή. Όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι έρχεται η ώρα της Κωνσταντινούπολης.

Είχε ειπωθεί το 1999 ότι αναμενόταν σεισμός σε περίπου 30 χρόνια. Έχουν περάσει ήδη 23 χρόνια, από τότε. Η πιθανότητα να ξεσπάσει σεισμός πάνω 7 στην Κωνσταντινούπολη έχει αυξηθεί στο 80%. Αν θα γίνει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, θα έχουμε περισσότερες καταστροφές από το Καχαραμανμαράς» είπε ο διάσημος Τούρκος σεισμολόγος.

Αναφερόμενος στον μεγάλο σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά το 1999 που ήταν πάνω από 7.6 Ρίχτερ, ο Νατζί Γκιορούρ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μιλά για την πιθανότητα να γίνει νέος μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

«Έχοντας ήδη ένα σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά, πάνω από 7, η πιθανότητα να γίνει σεισμός ανά πάσα στιγμή μετά από 30 χρόνια, είχε ειπωθεί ότι ήταν 62%. Τώρα, αφού έχουν περάσει ήδη 23 χρόνια (από το 1999) η πιθανότητα έχει αυξηθεί στο 80%. Άρα κάθε μέρα η πιθανότητα στην περιοχή του Μαρμαρά αυξάνεται και ο σεισμός πλησιάζει» σημείωσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.