ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Ουκρανοί καταρρέουν στο Donbass, πέφτει το Bakhmut στους Wagner, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε απόγνωση επιστρατεύουν το ISIS για χτυπήματα στην Ρωσία

1 min read

Σε αντίθεση με την δυτική προπαγάνδα ο Ουκρανικός στρατός κονιορτοποιείται στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία, αφού οι ρώσοι, Τσετσένοι και ο ιδιωτικός στρατός Wagner έχουν επιτύχει σημαντικές νίκες…
Και ενώ όπως αποκαλύπτουν και οι Κινέζοι ο ρωσικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους στο Donbass, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε απόγνωση, όπως και το ΝΑΤΟ αφού η προσπάθεια να λυγίσουν την Ρωσία και τον Putin απέτυχε παταγωδώς…
Οι αμερικανοί σε απόγνωση επιστρατεύουν το ISIS για χτυπήματα στην Ρωσία όπως αποκαλύπτουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας…

Οι Ουκρανοί χάνουν την μάχη στο Donbass και οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία

Τις τελευταίες ημέρες, η θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτωπα του Donbass συνέχισε να επιδεινώνεται.
Ενώ οι στρατιώτες Wagner ολοκληρώνουν την περικύκλωση της ουκρανικής δύναμης στο Bakhmut, μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν τις επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Kupyansk.

Αφού η ουκρανική διοίκηση αναγκάστηκε να μεταφέρει σημαντικές εφεδρείες στο νότιο μέτωπο για να σώσει τον έλεγχο του Ugledar, η ουκρανική άμυνα στη βόρεια γραμμή του Donbass άρχισε να καταρρέει.

Στις 12 Φεβρουαρίου, οι Wagner ανακοίνωσαν τον έλεγχο της Krasnaya Gora, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Bakhmut.
Ο ρωσικός έλεγχος της Krasnaya Gora δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.
Κατέλαβαν τις κυρίαρχες κορυφές.
Αυτό θα διευκολύνει τον βομβαρδισμό της ουκρανικής φρουράς στην Paraskovevka, η οποία δέχεται έφοδο από διάφορες κατευθύνσεις.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν νότια, εισβάλλουν στο χωριό Berkhovka και πλησιάζουν τις δυτικές συνοικίες Bakhmut.
Οι Wagner έχουν ήδη διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut-Slavyansk.
Ο επόμενος στόχος τους είναι να πάρουν τον έλεγχο του Berkhov.

Στα νοτιοδυτικά του Bakhmut, οι μάχες για τον αυτοκινητόδρομο Konstantinovka-Bakhmut συνεχίζονται.
Οι Wagner πλησιάζουν το Chasov Yar για να το περικυκλώσουν περαιτέρω
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στην περιοχή Kupyansk, η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε επιτυχίες τις τελευταίες ημέρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει αρκετές περιοχές της Gryanikovka και προχωρούν από τις θέσεις τους στην Gorobyevka και την Tavolzhanka.
Μη μπορώντας να αντέξουν την επίθεση, οι Ουκρανοί μαχητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο χωριό Dvurechnoye.
Η πόλη Dvurechn Αya παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Στα νοτιοανατολικά του Kupyansk, ξέσπασαν μάχες για την Kotlyarovka και την Kislovka.

Οι μάχες ξεκίνησαν και πάλι στη Μαύρη Θάλασσα στις ακτές της περιοχής της Οδησσού.
Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, ένα ρωσικό μη επανδρωμένο Drone επιτέθηκε στην γέφυρα στη Ζάτοκα.
Ο στόχος ήταν ένας σιδηρόδρομος που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά δυτικών όπλων.
Ως αποτέλεσμα, η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν Τζιχαντιστές

Στις 12 Φεβρουαρίου, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε επίσης ότι ρωσικά αεροσκάφη έριξαν τέσσερις βόμβες στις ουκρανικές θέσεις στο νησί Zmeiny.

Ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν έδαφος στο πεδίο της μάχης του Donbass, το καθεστώς της Ουκρανίας και οι υποκινητές του πολέμου οι αμερικανοί προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας.

Η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «σκοπεύουν να μεταφέρουν τρομοκράτες από το ISIS στη Ρωσική Ομοσπονδία για να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον διπλωματών, δημοσίων υπαλλήλων, δυνάμεων ασφαλείας και στρατού».
Τον Ιανουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες «επέλεξαν 60 μαχητές για αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκπαιδεύονται στη βάση Al-Tanf στη Συρία».

Τζιχαντιστές του ISIS στρατολογούνται από τις ΗΠΑ για χτυπήματα στην Ρωσία

Οι ΗΠΑ στρατολογούν ενεργά ισλαμιστές για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SVR).
Αναμφίβολα, αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της συνεπούς και επίμονης στρατηγικής των ΗΠΑ να προκαλεί τη Ρωσία.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες αναφορές, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προσέλκυση ανθρώπων από τον ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία», προσθέτοντας ότι τον Ιανουάριο του 2023, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στρατολόγησαν 60 μαχητές στη Συρία, οι οποίοι, μετά από εκπαίδευση στην βάση Al-Tanf στη Συρία, θα σταλούν στη Ρωσία και στις γειτονικές φίλες χώρες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η εργαλειοποίηση των τζιχαντιστών δεν είναι πρωτόγνωρη….

Από τότε που ο Putin έγινε πρόεδρος το 2000, η Ρωσία ενίσχυσε τις δομές ασφαλείας της και πέτυχε ισορροπίες στην περιοχή του Καυκάσου με ισλαμική πλειοψηφία.
Αυτές οι ενέργειες μείωσαν σημαντικά την ισλαμική τρομοκρατία που μάστιζε τη Ρωσία τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστήριζαν τους Καυκάσιους τρομοκράτες.

Δεν μπορεί να λησμονηθεί ότι οι ΗΠΑ υποκίνησαν μια ισλαμιστική εξέγερση στην Συρία που τελικά οδήγησε στην Al-Nusra και το ISIS να καταλάβουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους και να τρομοκρατήσουν τους αμάχους για χρόνια.
Δεδομένης της αποτυχίας ανατροπής του προέδρου Assad και της Ουκρανίας που τώρα αποστρατικοποιείται σε πρωτοφανή κλίμακα, οι ΗΠΑ φαίνονται όσο απελπισμένες να σπάσει τη ρωσική ενότητα και να επιφέρει τρόμο στον άμαχο πληθυσμό που στρατολογούν και πάλι την ισλαμική τρομοκρατία για να εξυπηρετήσει την ατζέντα τους.
Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία του Ισλάμ αντιτίθεται στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

«Πολλοί στον κόσμο εκτιμούν ότι μόνο το 5% των ισλαμικών χωρών ή των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν την πολιτική των ΗΠΑ, ενώ περίπου το 95% των χωρών ή των μουσουλμανικών κινημάτων είναι στο πλευρό της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενάντια στη δυτική επιθετικότητα»….

Το ΝΑΤΟ εξαντλεί τα πυρομαχικά

Η χρησιμοποίηση των τζιχαντιστών έρχεται καθώς ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, παραδέχτηκε ότι η συμμαχία έχει εξαντλήσει τα αποθέματα πυρομαχικών.
Αυτό έρχεται τη στιγμή που ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται, σύμφωνα με τον αρχηγό του ΝΑΤΟ, να εξαπολύσει νέα επίθεση. Όπως ανέφερε το Newsweek, οι μάχες έχουν ενταθεί ενόψει της πρώτης επετείου του πολέμου, «οδηγώντας τους Ουκρανούς να χρησιμοποιούν πυρομαχικά με πρωτοφανή ρυθμό».

Από την πλευρά τους, οι Financial Times ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός εκτοξεύει περισσότερα από 5.000 βλήματα πυροβολικού κάθε μέρα—«όσα δαπανάει μια μικρότερη ευρωπαϊκή χώρας σε έναν ολόκληρο χρόνο σε περίοδο ειρήνης.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία εκτιμάται ότι δαπανάει 20.000 βλήματα ημερησίως».

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε έναν αγώνα αποθεμάτων οπλικών συστημάτων και βλημάτων.
Βασικές δυνατότητες όπως πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά πρέπει να φτάσουν στην Ουκρανία προτού η Ρωσία μπορέσει να πάρει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.
Η ταχύτητα θα σώσει ζωές», αναφέρει το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ η νέα επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν στη στρατηγική πόλη Bakhmut στην περιοχή Donbass.
«Βλέπουμε πώς στέλνουν περισσότερα στρατεύματα, περισσότερα όπλα, έχουν περισσότερες δυνατότητες.
Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε ήδη μια νέα επίθεση των ρώσων στο Donbass αναφέρει το ΝΑΤΟ.

Αν και η αναμενόμενη μεγάλη εαρινή επίθεση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, όπως ισχυρίζεται το ΝΑΤΟ, είναι αναμφισβήτητο ότι η Ρωσία συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα και βαρύ εξοπλισμό.
Η Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα επίθεση μόλις λιώσουν τα χιόνια και στεγνώσουν οι λάσπες.

Με την Ουκρανία να αντιμετωπίζει προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού, πυρομαχικών και προμηθειών, οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στη Ρωσία μπορούν να μετριάσουν κάποια πίεση.
Ωστόσο, η Ρωσία είναι έτοιμη για την μεγάλη επίθεση….

Μάχη για το Bakhmut – Ο Ουκρανικός στρατός στην Paraskovievka είναι καταδικασμένος

Στις 13 Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Krasnaya Gora που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Bakhmut.
Οι Wagner έκαναν μια ακόμη σπουδαία δουλειά.
Οι μάχες για την Krasnaya Gora διεξήχθησαν αποκλειστικά από μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Η μάχη για το χωριό Krasnaya Gora που κράτησε περίπου δύο εβδομάδες έληξε με ρωσική νίκη.
Αυτό επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ένα οχυρό στα κυρίαρχα υψώματα κοντά στο χωριό Paraskovievka που βρίσκεται κοντά, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την απώλεια της Krasnaya Gora και την αξιοθρήνητη θέση της ουκρανικής φρουράς στην Paraskovievka.

Οι μάχες διεξάγονται ήδη στην ίδια την Paraskovievka.
Το χωριό είναι σχεδόν περικυκλωμένο από μαχητές Wagner που προελαύνουν από τις βόρειες (από Blagodatnoe), βορειοανατολικά (Krasnaya Gora), ανατολικές (Podgorodnoe) και δυτικές κατευθύνσεις.

Το χωριό φέρεται να υπερασπίζεται η 125η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας, η 24η Μηχανοκίνητη και η 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού των Ουκρανών
Οι ουκρανικές μονάδες δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, αλλά όλοι οι δρόμοι διαφυγής έχουν ήδη κοπεί.

Γύρω από την Paraskovievka από τα δυτικά, οι μονάδες Wagner πλησιάζουν ήδη το χωριό Berhovka που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Paraskovievka.
Στις 14 Φεβρουαρίου, οι προκαταρκτικές αναφορές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν τελικά τον δρόμο Slavyansk-Bakhmut.

Ενώ η ρωσική προέλαση στα νοτιοδυτικά προάστια του Bakhmut σταμάτησε στο χωριό Ivanovakoe, προχωρούν από τα βόρεια από την Berhovka προς τους δρόμους που οδηγούν στο Chasov Yar.
Η επιτυχία τους θα οδηγήσει στην πλήρη περικύκλωση του Ουκρανικού στρατού στο Bakhmut.

Υπάρχουν τουλάχιστον 10 ταξιαρχίες των Ουκρανών, 1 σύνταγμα των Ειδικών Δυνάμεων, ένα εθνικιστικό τάγμα, που σημαίνει συνολικά περίπου 20.000 στρατιώτες, που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Bakhmut.
Αυτές οι μονάδες έχουν ήδη υποστεί σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια των βαριών μαχών, αλλά εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ομάδα στρατευμάτων που έχει διατηρήσει την ετοιμότητά της για μάχη.

Η τακτική των Ουκρανών σε αυτόν τον τομέα του μετώπου είναι να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στις προελαύνουσες ρωσικές μονάδες.
Αυτό θα τους επιτρέψει να κερδίσουν τον απαραίτητο χρόνο για τη μεταφορά νέων μονάδων που σχηματίστηκαν από νεοκινητοποιημένους στρατιωτικούς και ξένους μισθοφόρους εξοπλισμένους με σύγχρονο δυτικό εξοπλισμό.
Η στρατηγική των Ουκρανών και του ΝΑΤΟ για την εαρινή εκστρατεία του 2023 είναι να συγκεντρώσουν μια νέα δύναμη κρούσης για να πραγματοποιήσουν μια αντεπίθεση σε έναν τομέα του μετώπου ενάντια στα κουρασμένα ρωσικά στρατεύματα….αλλά θα είναι αργά…
Donetsk_Battle_Map_Draft_February_132023_1.png
Kharkiv_Battle_Map_Draft_February_132023_1.png

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.