ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε καραντίνα αν και εμβολιασμένοι: Το λάθος που «εγκλωβίζει» Έλληνες φοιτητές στη Γαλλία

1 min read

Ως «ανεμβολίαστοι» εμφανίζονται Έλληνες φοιτητές στη Γαλλία, που όμως είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ποιο είναι το λάθος που τους βάζει σε καραντίνα.

Πλήρως εμβολιασμένοιΈλληνες φοιτητές θεωρούνται «ανεμβολίαστοι» στη Γαλλία, την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν έχει αποφασίσει να «τσαντίσει τους ανεμβολίαστους».

Συγκεκριμένοι, δεκάδες Έλληνες φοιτητές στη Μασσαλία έκαναν στην Ελλάδα το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς και την αναμνηστική δόση.

Όμως, ένα λάθος στα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά τους, τους εμφανίζει ως «ανεμβολίαστους», αποκλείοντας τους πρακτικά από τη δημόσια ζωή στη γαλλική πόλη.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αποτελούν τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά που εκδόθηκαν στην Ελλάδα, για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson.

Το λάθος στην καταγραφή

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της Ελλάδας, τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με το Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ή με mRNA εμβόλιο, μετά από δύο μήνες τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, οι ενισχυτικές δόσεις θα καταγράφονται ως εξής:

Όμως, στην περίπτωση της καταγγέλλουσας και δεκάδων άλλων φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson και αναμνηστική δόση, στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που εξέδωσαν στην Ελλάδα αναγράφεται 2/2, ενώ θα έπρεπε να γράφει 2/1 ώστε να είναι έγκυρο.

Παρακάτω φαίνεται ένα λανθασμένο πιστοποιητικό

Λανθασμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022

Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με την υιοθέτηση του εμβολιαστικού πάσου από τη Γαλλία που επιτρέπει σε πλήρως εμβολιασμένους την πρόσβαση σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εστιατόρια και μπαρ, εκθέσεις ή διαπεριφερειακά δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ δεν θα είναι αρκετό πλέον, παρά μόνο για την πρόσβαση σε δομές και υπηρεσίες υγείας.

Τι απαντούν οι ελληνικές Αρχές

Ελληνικές διπλωματικές Αρχές επιβεβαιώνουν το πρόβλημα που υπάρχει στη Γαλλία, μέσω παραπόνων που έχουν γίνει στην πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν στο Sputnik ότι γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα πιστοποιητικά για εμβόλια της Johnson & Johnson.

«Δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό το ζήτημα που έχει προκύψει και αναμένεται να επιλυθεί άμεσα» υπογραμμίζουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.