ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα: Επί ποδός εναέρια μέσα περιπολίες με θερμικές κάμερες και drone

1 min read

Για όλη την Ελλάδα αυξάνονται τα περίπολα ακόμη και τη νύχτα με χρήση θερμικών καμερών και drone πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο, για τον εντοπισμό τυχόν πυρκαγιών.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συμμετοχή των αρχηγών των επιτελείων. Σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε η μεγιστοποίηση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν στα σώματα ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Έως τώρα έχουν διατεθεί όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα της πολεμικής αεροπορίας όπως και όλα τα ιπτάμενα μέσα που προβλέπονται από τα επιχειρησιακά σχέδια διαχείρισης κρίσης δηλαδή ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε ετοιμότητα και διάθεση επιπλέον εναέριων μέσων από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά το νομό Αττικής έχουν διατεθεί τμήματα Δευκαλίωνα με όλα τα διαθέσιμα μέσα καθώς και τέσσερα ερπυστριοφόρα του μηχανικού. Για τις στρατιωτικές μονάδες Αττικής και Βοιωτίας, δόθηκε εντολή για συγκρότηση 50 ατόμων ανά μονάδα τα οποία θα διατεθούν αναλόγως με τις ανάγκες και όπου κρίνουν οι επικεφαλής τους.

Για όλη την Ελλάδα αυξάνονται τα περίπολα ακόμη και τη νύχτα με χρήση θερμικών καμερών και drone πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο, για τον εντοπισμό τυχόν πυρκαγιών.

Τον συντονισμό αναλαμβάνει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων σε συνεργασία με την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και το πυροσβεστικό σώμα.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.