ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πνίγηκε η Αθήνα από τους καπνούς: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω της φωτιάς – Οι οδηγίες του υπ.Υγείας (φώτο)

1 min read

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη και κατακαίει εκτάσεις στη βόρεια Αττική.

  • Οι αρχές μάλιστα έστειλαν μήνυμα μέσω του 112 προς τους πολίτες, κυρίως στα βόρεια προάστια, ώστε να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα ώστε να μην μπουν οι καπνοί.

Η πρωτεύουσα, όπως φαίνεται και από τη συγκλονιστική φωτογραφία που δημοσίευσε το Associated Press, τυλίχθηκε από ένα κιτρινωπό νέφος, παρόμοιο με την αιθαλομίχλη που καταγράφηκε τους χειμώνες του 2012 και του 2013 στην Αθήνα.

Το υπουργείο Υγείας, εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη διασφάλιση της υγείας από τα αιωρούμενα σωματίδια λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται σε Αττική και Εύβοια.

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση των ατμοσφαιρικών επιπτώσεων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών που ταλανίζουν τη χώρα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές συνιστούν τη λήψη των ακόλουθων μέτρων προστασίας του πληθυσμού των πληττόμενων περιοχών.

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Καρδιοπαθείς
  • Παιδιά καθώς και
  • Τα άτομα άνω των 65 ετών

θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Όπως τονίζει, άτομα με άσθμα ενδέχεται να χρειαστούν συχνότερες εισπνοές του ειδικού φαρμάκου που κάνουν χρήση. Συνιστά, δε, για επίμονα περιστατικά άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό. 

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.