ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σάλος από τις δηλώσεις Π. Κουρουμπλή: «Η Ελλάδα αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα το 1977»

1 min read

Σάλος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε τηλεοπτική του συνέντευξη όπου τόνισε ότι η Ελλάδα το 1977 αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας.

«Το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε την «μακεδονική» γλώσσα»σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί ως σλαβική γλώσσα.

Υποστήριξε ακόμα πως υπήρξε συμφωνία του Τίτο με τον Καραμανλή. «Μου έκανε εντύπωση μια δήλωση του κ. Κουμουτσάκου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να κλείσουν το Σκοπιανό. Η αντιπολίτευση είναι σε πολύ μεγάλη αμηχανία», συνέχισε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διασπαστούν. Η Νέα Δημοκρατία είναι τρία κόμματα σε ένα».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «διαχρονικά ακολουθήθηκε η γραμμή αυτή. Βάλαμε στο τραπέζι ζητήματα που κάποιοι τα απέφευγαν όπως το γλωσσικό».

Υποστήριξε ακόμα πως κατά το παρελθόν καμία κυβέρνηση «δεν είχε θέσει ποτέ ζήτημα Συντάγματος στις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως «όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος» και πρόσθεσε: «Κάντε λίγη υπομονή. Μόλις η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Θα συζητηθεί με ηρεμία. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να κλείσει το θέμα χωρίς να το φέρει στη Βουλή».

Για το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για το Σκοπιανό τόνισε: «Πολλές φορές εκτιμήσατε ότι η κυβέρνηση θα πέσει. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία είτε σας αρέσει είτε όχι».

Όπως είπε: «Ο τελικός κριτής για όλους μας θα είναι ο λαός. (Ο ΣΥΡΙΖΑ) πήρε μια χώρα υπό οικονομική κατοχή και την έβαλε στην ανάπτυξη. Εκτιμώ πως ο ελληνικός λαός θα επενδύσει στο καθαρό βλέμμα του Τσίπρα».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί φρονίμως να κλείσει ζητήματα με Σκόπια και Αλβανία. Αν γίνει αυτό η Ελλάδα θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στα Βαλκάνια, μια περιφερειακή δύναμη. Πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να πάμε σε μια σωστή λύση για το Σκοπιανό, στη γραμμή και των προηγούμενων κυβερνήσεων», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Σε ένα χρόνο ο Τσίπρας θα γυρίσει την κατάσταση»

«Οι δημοσκοπήσεις στήνονται με τον τρόπο που θέλει ο καθένας το αποτέλεσμα. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία στήνεις τις ερωτήσεις. Μέσα σε ένα χρόνο ο Τσίπρας θα γυρίσει από αυτή τη γκρίνια στο θετικό. Όλες οι εκτιμήσεις που κάνατε ότι θα πέσει η κυβέρνηση διαψεύστηκαν», σχολίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αυτή η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015 αναγνώρισε μια πραγματικότητα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, αλλά βλέπουν ότι η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να βελτιωθεί η κατάσταση. Ότι περιθώριο έχουμε τα εξαντλούμε για να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, εκτίμησε πως «η κυβέρνηση που θα κάνει εκπτώσεις στα εθνικά θέματα θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

«Αν θέλουμε να διαλύσουμε τα Σκόπια τα διαλύουμε την επόμενη μέρα. Ποιος θα κερδίσει από αυτό»υποστήριξε ο κ. Κουρουμπλής και εκτίμησε πως η λύση για το χρέος δεν περνάει από τη λύση του Σκοπιανού.

«Η κρίση της Ιταλίας θα πιέσει τους Ευρωπαίους να πάνε πιο εύκολα στη λύση για το χρέος. Ο Τσίπρας διαμηνύει σε κάθε τόνο πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος αυτού που λέει», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση