ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φρίκη δίχως τέλος: Θα «έβγαζαν από τη μέση» το κορίτσι με ψυχοφάρμακα οι γονείς-τέρατα της Λέρου! Τι αποκάλυψε η κοινωνική λειτουργός

1 min read

Φρίκη δίχως τέλος: Θα «έβγαζαν από τη μέση» το κορίτσι με ψυχοφάρμακα οι γονείς-τέρατα της Λέρου! Τι αποκάλυψε η κοινωνική λειτουργός

Φρικιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της βάναυσης σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο.

Μια κοινωνική λειτουργός, στην οποία απευθύνθηκε η οικογένεια για το μικρό κορίτσι, ευθύνεται για την αποκάλυψη της φρίκης, καθώς κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πήρε την κατάσταση στα χέρια της και κατάφερε αυτό, που χρόνια ολόκληρα, δεν είχε καταφέρει να κάνει ο κρατικός μηχανισμός…

Η περιγραφή της κοινωνικής λειτουργού στην RealNews, είναι καθηλωτική:

«Την Παρασκευή στις 25 Μαΐου, στις 9:20 το πρωί, οι γονείς ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν ψυχοφάρμακα για να τα δώσουν στην κόρη τους. Ισχυρίζονταν ότι το παιδί δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι τους έστειλε σε μένα η διευθύντρια του σχολείου. Τους ζήτησα επίμενα να φέρουν το παιδί στο γραφείο μου. Όταν τους απείλησα ότι θα το επισκεφθώ η ίδια στο σπίτι, μου αποκάλυψαν ότι είναι έξω από το γραφείο μου, μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορεί να περπατήσει. Τότε ανησύχησα, γιατί έβλεπα στο πρόσωπό τους την αγνία τους να κρύψουν κάτι» λέει η κυρία Βάσω Ευαγγέλου, κοινωνική λειτουργός του κέντρου κοινότητας του Δήμου Λέρου.

«Πήγα στο αυτοκίνητο και βρήκαν το παιδί ξαπλωμένο στο πίσω κάθισμα, σε πλήρη κατατονία. Είχε χάσει το χρώμα του και δυσκολευόταν να καταλάβει τι του λέω. Τους πίεσα να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λέγοντάς τους ότι αν δεν το έκαναν, θα καλούσα την Αστυνομία ή θα την πήγαινα εγώ χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Όταν έφυγαν για το νοσοκομείο, ενημέρωσα τους γιατρούς και την Αστυνομία»…Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν την κακοποίηση του παιδιού και οι γονείς συνελήφθησαν πριν προλάβουν να φύγουν από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό «δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πέντε περιστατικά κακοποίησης παιδιών, ακόμα και ατόμων με αναπηρία, για δύο από τα οποία υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και ήδη τα διερευνούμε»…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα η κοινωνική λειτουργός, κάποιοι στην τοπική κοινωνία έδειχναν να ξέρουν τα όσα τραβούσαν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ακόμα και… κοινωνικές υπηρεσίες, κάτι που άλλωστε έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητά να διευρευννηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως αναφέρει λοιπόν, πριν από ένα χρόνο η 14χρονη πήρε τηλέφωνο στο «Χαμόγελο του παιδιού» και κατήγγειλε ανώνυμα τους γονείς της, το οποίο απευθύνθηκε αμεσως στην Εισαγγελία. Μετά από δύο μέρες η υπηρεσία δέχθηκε κι άλλο τηλεφώνημα που κατήγγειλε τα ίδια, από την θεία των παιδιών.

Άλλωστε και το ίδιο «Το χαμόγελο του παιδιού» με ανακοίνωσή του τις προηγούμενες ημέρες, έχει επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν τουλάχιστον τρεις καταγγελίες για την οικογένεια, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί οι αρχές.

Οι γιατροί… δεν είχαν δει τίποτα

Μετά από έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Λέρου, η Εισαγγελία της Κω είχε διατάξει παιδοψυχιατρική έρευνα και η 14χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από… την ίδια την μητέρα της.

Εκεί οι γιατροί… δεν είχαν διαπιστώσει κακοποίηση, κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως «από τον ιατρικό ελεγχο δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας μη συνδεόμενες με ενεδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί είχε επιστρέψει στο οικογενειακό περιβάλλον με την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας της Κω – σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία Λέρου – και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση