ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρώσο-αμερικανική σύρραξη επί ελληνικού εδάφους

1 min read

Για το τζαμί στην Αθήνα είπε: “Οι επισκέπτες του μπορούν να δουν την Ακρόπολη!”

Τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι διαδραματίζεται εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών με επίκεντρο την Ελλάδα και αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά για το τι πιθανόν θα δούμε στην περιοχή μας.

Το παίγνιο αυτό αφορά την απόκτηση επιρροής στην χώρα μας, λόγω του απρόβλεπτου και επικίνδυνου πλέον Ερντογάν που κινείται με “σπασμένα φρένα” και προφανώς λόγω των τεραστίων κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.    

Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα. Αφορούν όλη τη Βαλκανική. Και δεν έχουν να κάνουν μόνο με στρατιωτικές βάσεις, εμπορικές αρτηρίες και αγωγούς μεταφοράς ενέργειας.  

Oι δηλώσεις Πάιατ

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ αφού έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του ευχήθηκε περαστικά, σημείωσε με την σειρά του στο συνέδριο για την θρησκευτική διπλωματία, πως οι ΗΠΑ υποστήριξαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και πως σέβεται την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ αναφέρθηκε στο λάβαρο της επαναστάσεως από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία Λαύρα.

Στάθηκε στην συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου σε πορεία για το Black Lives Matter, και στον ρόλο του στις καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις. 

Επιτέθηκε στην Ρωσία με αφορμή το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα και είπε πως η Ρωσία τιμωρεί την Ελλάδα μην στέλνοντας Ρώσους τουρίστες. Χαρακτήρισε γενναία την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Ελλαδική Εκκλησία και πρόσθεσε πως κι άλλες Εκκλησίες θα ακολουθήσουν στην αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας.

Εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να δεχτεί την δυνατότητα των Ουκρανών να επιλέξουν την θρησκευτική τους ελευθερία και δήλωσε:

Είμαστε στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη. Είναι θέμα ηθικής και εθνικής ασφάλειας” .

Συνεχάρη την Ελλάδα για τις θρησκευτικές ελευθερίες και συγκεκριμένα για το… τζαμί που άνοιξε στην Αθήνα λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι επισκέπτες του μπορούν να δουν την Ακρόπολη!”

Σημείωσε πως η αμερικανική πρεσβεία έχει σχέσεις και με τους μουφτήδες της Θράκης, ενώ έκανε αναφορά και στο εβραϊκό στοιχείο.

Τέλος δήλωσε περήφανος για την συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας λόγω για μια παγκόσμια διαθρησκειακή συμμαχία, ενώ χαρακτήρισε την ελληνοαμεριανική ατζέντα πολύ θετική και πως η Ελλάδα έχει ηγετικό ρόλο στην ΕΕ.

Πηγή pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.