ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εντολή Ερντογάν για κρίση στην Θράκη: “Εδώ & τώρα αυτονομία της περιοχής!”

1 min read

Η Άγκυρα φέρεται να ετοιμάζει πιθανές προβοκάτσιες για δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων της Δ.Θράκης.

Νέες προκλήσεις πιθανόν ετοιμάζονται για την περιοχή της Δυτικής Θράκης από το τουρκικό καθεστώς, το οποίο δρα συντονισμένα εν μέσω τόσων μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων στο εσωτερικό μιας χώρας που με την στάση της απασχολεί όλο τον πλανήτη.

Οι προαναγγελίες τουρκικών ινστιτούτων αποτελούν σαφώς προάγγελο πιθανών νέων προκλήσεων από την Άγκυρα, οι οποίες τώρα φέρονται να επικεντρώνονται εκτός της Α. Μεσογείου και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας

.   Ο Χασάν Σζκάν, Τούρκος εμπειρογνώμονας του Βαλκανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (RUBASAM), αφού τόνισε τη στρατηγική σημασία της Δυτικής Θράκης για την Τουρκία, υπογράμμισε παράλληλα τις δήθεν “αδικίες” που διαπράττει η Ελλάδα εναντίον των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης, μαζί με τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, και την απερίσκεπτη, όπως την χαρακτηρίζει, στάση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ΕΕ.

Ο ίδιος Τούρκος ειδικός ουσιαστικά μας προετοιμάζει “προπαγανδίζοντας” ότι παρά τα δικαιώματα και την αυτονομία των “Μουσουλμάνων” της Δυτικής Θράκης με τη Συνθήκη της Λωζάννης, η Ελλάδα ασκεί δήθεν ρατσιστικές και σκληρές πολιτικές, προσπαθώντας να μειώσει τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα τους.

“Τα δικαιώματα της αυτονομίας των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης προέρχονται εκτός της Λωζάννης και από τις συνθήκες που υπέγραψε η Ελλάδα, το 1920 και το 1913, οι οποίες είναι σήμερα δεσμευτικές και ισχύουν για την Ελλάδα.

Η Τουρκία είναι “εγγυητής” όλων αυτών των συνθηκών, ενώ θεωρούμε ότι ισχύει το ίδιο και για την περιοχή της Δυτικής Θράκης, ειδικά όταν οι μουσουλμάνοι ζητήσουν από την Ελλάδα τα δικαιώματα τους”, αναφέρει ο Τούρκος ειδικός.

Εδώ το συγκεκριμένο φερέφωνο της Άγκυρας, απειλεί ότι κάποια στιγμή κάποια μερίδα Μουσουλμάνων πιθανόν να ζητήσει δήθεν “δικαιώματα” από την Ελλάδα, θέτοντας σοβαρά θέματα.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το τι έχει καταστρώσει το τουρκικό καθεστώς για την περιοχή αυτή, αλλά σίγουρα “κάτι” έχει σχεδιάσει το οποίο πιθανόν να δούμε κάποια μελλοντική στιγμή.

Το βασικό υποθετικό σενάριο θα μπορούσε να αφορά την δημιουργία κλίματος διαμαρτυριών από κάποια μερίδα εγκάθετων με προτροπή Τούρκων “ειδικών”, για να προκληθεί ίσως διεθνές ζήτημα και να παρέμβει ο πρόεδρος Ερντογάν για να το “επιλύσει”.

Άλλωστε σκοπός της Τουρκίας εδώ και μεγάλο διάστημα είναι πρόκληση “επεισοδίων” με χώρες σαν την Ελλάδα, τη Συρία, τη Λιβύη κτλπ.    

Το άλλο που ενοχλεί το συγκεκριμένο “ειδικό” της Άγκυρας, ήταν η κατάσχεση όπως αναφέρει τις έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης ανάμεσα σε Κομοτηνή και Ξάνθη, αφού θεωρεί ότι η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει μια buffer zone.

Στηλιτεύει επίσης την παρουσία Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας ότι αποτελεί πράξη αντίθετη με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

“Ελλάδα και  ΗΠΑ δεν εγκατέλειψαν τους στόχους τους, παρά το ότι ανακοίνωσαν ότι ήρθαν προσωρινά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, προσπαθούν να δημιουργήσουν υποδομές για την εξυπηρέτηση των Αμερικανών  σε εμπορικά και στρατιωτικά ζητήματα.

Εάν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προσφύγουν στον ΟΗΕ, οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες  λαμβάνοντας θέση ως κυρίαρχη δύναμη σε αυτήν την περιοχή και σε ένα μελλοντικό κενό εξουσίας.

Η Ελλάδα φαίνεται  με αυτήν την πολιτική να έχει ήδη χάσει το παιχνίδι στην περιοχή, αφού προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως προστατευτικό ασφαλείας τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας για γεγονότα που ενδέχεται να συμβούν στο μέλλον.

Το ίδιο πράττει η Ελλάδα και με την ΕΕ σχετικά με τα νησιά.  Η Τουρκία, τα Βαλκάνια  είναι γνωστό ότι έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε χώρες της περιοχής. Ποια είναι η επιρροή της Ελλάδας στα Βαλκάνια; Καμία χώρα δεν είναι άνετη όταν έχει εχθρό της την Τουρκία. Οι Έλληνες πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη”, καταλήγει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Απειλές και ύποπτα σχέδια ετοιμάζονται από το τουρκικό καθεστώς για την Δ.Θράκη σε σχετικά κοντινό ορίζοντα, ειδικά αν καθίσουμε στο “Τραπέζι” με τους Τούρκους.

Η λύση είναι μία και δεν αμφισβητείται από κανέναν πλέον για την χώρα μας, πανίσχυρες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, και πολίτες ενημερωμένοι για όλες αυτές τις προκλήσεις της Άγκυρας, οι Τούρκοι τα θέλουν όλα και αμέσως, αλλά θα λάβουν και αυτοί τα “κεκανονισμένα” όπως όλοι οι επιβουλείς της πατρίδος μας στην μακραίωνη ιστορία μας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.