ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρωσικό μαχητικό κατέρριψε Αμερικανικό UAV στην αεροπορική βάση Khmeimim της Συρίας

1 min read

DAMASCUS –Σύμφωνα με το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu, ένα ρωσικό μαχητικό κατέρριψε Αμερικανικό UAV πλησίον της πόλης Khmeimim, η οποία στεγάζει μία Συριακή αεροπορική βάση.

Το UAV ανήκε στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και είχε δοθεί στα χέρια Ισλαμιστών αντικαθεστωτικών της Συρίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρακτορείου, στόχος πτήσης του UAV ήταν η έρευνα της Συριακής βάσης, καθώς και της τοποθεσία-κίνησης των Συριακών μαχητικών στην περιοχή.

”Το Ρωσικό μαχητικό κατέρριψε το Αμερικανικό μη επανδρωμένο το οποίο εκτελούσε επιχείρηση αναγνώρισης και βρισκόταν υπό τον έλεγχο εκπαιδευμένου μέλους της οργάνωσης Al-Nusra”

Το είδος του Αμερικανικού UAV δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, καθώς μετά την κατάρριψη στο σημείο της πτώσης έσπευσε Ρωσική περίπολος και το παρέλαβε.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση επί του γεγονότος μέχρι στιγμής.

Ιστορικό

Τον Φεβρουάριο τουλάχιστον 62 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους στην Συρία, 102 τραυματίστηκαν και δεκάδες τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν. Επίσης δεκάδες τουρκικά drone και UAV που επιχειρούσαν πάνω από την Συρία καταρρίφθηκαν από τις Συριακές ή τις Κουρδικές Δυνάμεις. Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε αρκετές φορές την Μόσχα, λέγοντας πως αυτή ευθύνεται για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών. Η Ρωσία αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στις αρχές Μαρτίου, οι ηγέτες Vladimir Putin και Recep Tayyip Erdogan υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή του Ildib.

Ο Σύρος πρόεδρος Bashar al-Assad later ανέφερε πως σε περίπτωση που τα Αμερικανικά και τα Τουρκικά στρατεύματα δεν αποχωρήσουν από την περιοχή της Συρίας θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα στρατεύματά του για να τα απωθήσει από την περιοχή.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

Δημοσίευση στα Social Media