ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Qatargate Ραγδαίες εξελίξεις: Εντοπίστηκαν εμβάσματα σε λογαριασμούς της κόρης του Παντσέρι

1 min read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο QatarGate καθώς στους λογαριασμούς της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου και ως «εγκέφαλου» της υπόθεσης, εντοπίστηκαν εμβάσματα από μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα οποία πραγματοποιούνταν σε μηνιαία βάση εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 247.000 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν έπειτα από αίτημα των βελγικών αρχών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica δικαστήριο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ» που πραγματοποιήθηκαν από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «No Peace Without Justice» και «Ηuman Rights Foundation».

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο ΜΚΟ, εμπλέκονται στην έρευνα του QatarGate με τον επικεφαλής της «No Peace Without Justice», Ιταλό Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, να έχει συλληφθεί 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στην δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατά την διάρκεια ανάκρισής του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την La Repubblica, τα υψηλότερα ποσά μεταβιβάστηκαν από την μη κυβερνητική οργάνωση «No Peace Without Justice».

Ωστόσο, η ιταλική δικαιοσύνη προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες, περιορίσθηκε απλώς στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας τους Βέλγους εισαγγελείς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.