Τρ. Δεκ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πυροδοτούν εκ νέου το κλίμα οι Τούρκοι με νέα πολεμική ενέργεια: «Πραγματοποιήσαμε αποβατικές ασκήσεις στο Αιγαίο»

1 min read

Σε μια νέα επιθετικού τύπου κίνηση με σαφή μηνύματα για την Ελλάδα, προχώρησε η Τουρκία.

Όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας οι ναυτικές του δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση μεγάλης κλίμακας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πραγματοποιώντας αποβατικού τύπου ασκήσεις, με σαφέστατο το μήνυμα κατά της Ελλάδας.

Αυτό γιατί από την  πληθώρα των φωτογραφιών που έδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι από αποβατικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Μάλιστα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η άσκηση ήταν μέρος της άσκησης που πραγματοποιήθηκε ανοικτέ της Λιβύης θέλοντας να πει  ότι η Τουρκία μπορεί να διεξάγει πόλεμο σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου, συμπίπτει απόλυτα χρονικά με την άσκηση μικρής κλίμακας που πραγματοποίησε το ΠΝ σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου!

Πρόκειται περίπου για άσκηση «καρμπόν» των Τούρκων η οποία όμως ήταν μεγαλύτερης κλίμακας.

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι η Τουρκία στέλνει σαφές μήνυμα για το που θα κινηθεί στρατιωτικά, εάν η Ελλάδα αντιδράσει δυναμικά στις επερχόμενες τουρκικές γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το θέμα βέβαια είναι γίνεται κατανοητό το μήνυμα αυτό από την ελληνική πλευρά ή προτιμά να ασχολείται με την «επανεκκίνηση» του τουρισμού;

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.