ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν αδίστακτα προειδοποιεί την Ελλάδα με πολεμική σύγκρουση!

1 min read

Ο Χίτλερ είναι ο μεγάλος δάσκαλος και καθοδηγητής του Τουρκο-Χίτλερ Ερντογάν. Πριν αρχίσει τις επιθέσεις του για κατάληψη της Πολωνίας και άλλων περιοχών, ο Χίτλερ διαβεβαίωνε τους πάντες και ειδικά τους Αγγλογάλλους περί των ειρηνικών προθέσεών του. Την ίδια τακτική υιοθέτησε και ακολουθεί και ο στυγνός δικτάτορας της Τουρκίας, Ερντογάν.

Μετά την τουρκική εισβολή, στις 4/5/2019, τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της κυπριακής -και ευρωπαϊκής- ΑΟΖ και τις έρευνες-γεωτρήσεις από τουρκικά ερευνητικά-γεωτρητικά πλοία, ο Τούρκος Πρόεδρος, ο ΥπΕξ και ο Υπουργός Άμυνας με τον ελεγχόμενο τουρκικό Τύπο, κλιμακώνουν ασταμάτητα μία πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μετά την ήττα της στην οργανωμένη επίθεση στον Έβρο, η τουρκική ηγεσία αποθηριώθηκε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε, ευτυχώς, αντίδραση από την Αθήνα, η οποία μέχρι πρόσφατα εστίαζε τις προσπάθειές της στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και στην πρακτική της «καλής γειτονίας».

Με αφορμή, λοιπόν, κλιμακούμενες και εντεινόμενες απειλές των Τούρκων νταήδων, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλ. Διακόπουλος, ναύαρχος ε.α., προειδοποίησε (2.6.2020): «Αν χρειαστεί, θα απαντήσουμε και στρατιωτικά στην Τουρκία». 

Την επομένη (3.6.2020), ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, Ν. Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της έχουμε απάντηση». Στις 4.6.2020, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επανήλθε με νέα δήλωσή του:

«Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω».

Οι δηλώσεις από ελληνικής πλευράς εξαγρίωσαν την Τουρκία. Πρώτος ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Τσελίκ, σε δηλώσεις του (8.6.2020), με αλαζονικό και υποτιμητικό ύφος είπε: «Ο Έλληνας Υπουργός είπε ‘είμαστε έτοιμοι για πόλεμο’. Μόνο αυτό θα του πω: ‘Τέτοιου είδους άσχημα αστεία μην κάνετε. Τέτοιου είδους άσχημα αστεία, σας χαρακτηρίζουν’. Άλλωστε κανείς δεν τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη». Για να προσθέσει με κομπασμό: «Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του».

Η κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής έφτασε στην κορύφωσή της από τον Τούρκο Πρόεδρο. Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση (9.6.2020), διαμήνυσε προκλητικά:

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες, τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο! Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τι θα κάνει».

Πρόκειται για αδίστακτη, ωμή και ξεκάθαρη προειδοποίηση: Η Τουρκία απειλεί ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο αν ξεπεράσει τα όριά της! Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να εκλαμβάνονται από τις ελίτ της Λευκωσίας και της Αθήνας ως δήθεν ξεσπάσματα μιας τουρκικής ηγεσίας που, τάχα, αντιμετωπίζει εσωτερική κρίση και εξωτερικούς περισπασμούς. Η Τουρκία ανέκαθεν διαμηνύει προς την υπνώττουσαν και κωφεύουσαν ηγεσία του Ελληνισμού τα επόμενα κατ’ εναντίον του σχέδια.

Φαίνεται πως, επιτέλους, κάποιοι στο αθηναϊκό κράτος αφυπνίσθηκαν, πρώτα από τις υλακές των αλαλαζόντων παράνομων μεταναστών που η Τουρκία εξαπέλυσε στον Έβρο. Και, σήμερα, από τις εντεινόμενες παράνομες διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και τις εξαγγελθείσες έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, μεταξύ Ρόδου, Καρπάθου και Κρήτης.

Η Τουρκία επιχειρεί να αξιοποιήσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, εκμεταλλευόμενη την κρίση στις ΗΠΑ (όπως ακριβώς έκανε το 1974) με την παράλληλη αξιοποίηση της λυκοφιλίας της με τη Ρωσία.

Ποιος μπορεί να σταματήσει ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο από την Τουρκία; Μόνον ο Ρώσος Πρόεδρος, Πούτιν. Αλλά, γιατί να το κάνει; Μια ελληνοτουρκική σύρραξη,

Πρώτον, πλήττει καίρια το ΝΑΤΟ. Δεύτερον, η Τουρκία είναι ο καλύτερος Δούρειος Ίππος της Μόσχας για να υπονομεύει τη Δύση. Τρίτον, οι ΗΠΑ περιορίζονται σε φραστικές εκκλήσεις προς την Τουρκία, αφού είναι γνωστές οι περίεργες σχέσεις Τραμπ-Ερντογάν. Τέταρτον, Ρωσία και Τουρκία, παρά τις όποιες διαφορές τους, συνεργάζονται στη Συρία και στη Λιβύη. Πέμπτον, η Τουρκία συντηρεί μιαν απίστευτα υβριστική και αντιαμερικανική-αντιδυτική πολιτική, ευνοϊκή για τη Μόσχα.

Είναι εμφανές ότι, η επί τέσσερεις τουλάχιστον 10ετίες ελληνική και κυπριακή πολιτική κατευνασμού και εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου απέτυχε παταγωδώς. Με ολέθρια αποτελέσματα για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Χωρίς ξεκάθαρη εθνική στρατηγική αποτροπής, χωρίς το Δόγμα ΕΑΧ, χωρίς ισχυρές και άρτια εξοπλισμένες Ένοπλες Δυνάμεις, Ελλάδα και Κύπρος ενδέχεται να συρθούν σε πόλεμο. Ποιος θα αναπετάσει τα λάβαρα της εθνικής τιμής και αξιοπρέπειας;

ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ 14/6/2020

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.