ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ψηφιακή μετάβαση: Ολοκληρώνεται η διαδικασία σε ολόκληρη τη χώρα – Πότε είναι η σειρά της Κρήτης

1 min read

Στο τέλος της φτάνει η διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης σε όλη την Ελλάδα, με τελευταίο σταθμό στην Κρήτη όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (01/10).

Νέα ημερομηνία δόθηκε για την ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη και αυτή, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (01/10), πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση από την ΕΡΤ επισημαίνεται: «Η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης, η οποία αναβλήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού και των συνεπειών του στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ανωτέρω βήμα ολοκληρώνεται επιτυχώς το έργο της δεύτερης ψηφιακής μετάβασης σε ολόκληρη την Επικράτεια».

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών

Κατά τη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης, που άρχισε στις 6 Νοεμβρίου 2020, απαιτείται ο επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών στις νέες συχνότητες.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Digea, πρέπει να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας, να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή

Στη συνέχεια, πρέπει να πραγματοποιήσετε είτε αυτόματο συντονισμό μέσω του οποίου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα είτε χειροκίνητο συντονισμό κατά τον οποίο αποθηκεύονται στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας.

Πάντως, στο τέλος της αναζήτησης πατήστε «ΟΚ/ΝΑΙ» και επιλέξτε «Έξοδο (Exit)» ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Υπενθυμίζεται πως κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.