ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΣΡ – Ψήφισμα για να κοπεί άμεσα το «The Bachelor»

1 min read

Έχει προκαλέσει και φέτος σημαντικές αντιδράσεις η εκπομπή «The Bachelor» η οποία μεταδίδεται στον Alpha. Το ριάλιτι σχέσεων του καναλιού συζητήθηκε και την περσινή λόγω της εικόνας που παρουσίαζε για τη θέση της γυναίκας. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ζητούσαν ακόμη και τη διακοπή και του προγράμματος λόγω της κακής του ποιότητας.

Ψήφισμα για τη διακοπή του ριάλιτι κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές προκειμένου να διαβιβαστεί προς τις αρμόδιες αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι την περσινή σεζόν ο ALPHA κλήθηκε να πληρώσει 100 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα 50 χιλιάδες ευρώ αφορούσαν «στην υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά». Τα άλλα μισά αφορούσαν «στην υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

Αναλυτικά αναφέρεται στο ψήφισμα με παραλήπτη το ΕΣΡ:

«To The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV.

Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.